Jump to content
BulForum.com

Lotion

Members
 • Content Count

  313
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lotion

 1. Пратих го на лично съобщение.
 2. След като ползвахме известно време безплатния интернет днес си прекарахме и LAN такъв. Смятах, че след като кабелите за телевизия пускате под земята ще направите същото и с тези за интернет, но уви. От една страна кабела за телевизия излиза от земята има 1-2 метра отвън на блока и влиза във входа от където върви по вътрешните канали във входа ( при нас има такива). От друга страна този за интернет - идва от някъде си, после е опънат от земята до шестия етаж отвън по блока и влиза у нас. За тези, които не се досещат какво ме притеснява - това са гръмотевиците и всякакви паразитни токове, които се индуцират по такива кабели. Вярвах, че времето на такъв тип "инсталации" е отминало. Освен, че съм съм разочарован и се оплаквам, бих помолил някой (furiozo явно) да ми обясни защо все пак не ползвате подземното трасе и защо кабела е опънат отвън на блока - за по-лесно ли?
 3. Ами ти всъшност ми даде идея и пуснах едно лайв СД с Кнопикс просто за проба и всичко е ОК. Явно имам някакъв вирус и ми трови връзката. Ще го търся. Благодаря.
 4. Хм.. не очаквах да ми отговориш по това време Ами не мисля, само браузъра съм пуснал. Изключени ъпдейти не виждам кой може да генерира трафик. П.С. Видях, че има нови хора включени към Н3 в нашия вход ако това по някакъв начин влияе.
 5. Вкъщи имаме Н3 с кабелен модем. Мен ме нямаше няколко седмици, а родителите ми рядко го ползват и сега като го пуснах забелязвам ужасно влошаване на качеството. Средното време за пинг ми е 3000-4000 мс като половината пакети експайрвът. При това положение естеството отварянето на всяка една страница се превръща в кошмар.
 6. Благодаря за бързия отговор. 1. Нашия е точно такъв. Едно старо Sony, което вади прилични цветове, но има един единствен вход - тип антена. 3. Ами на мен ми върши работа 32К защото реално интернет почти не се ползва на мястото където ще се прекарва. По-скоро по изключение за разглеждане на сайтове но все пак трябва да има. От тази гледна точка ме интересува до колко това е реална тарифа или нещо временно. Преминаването към нов доставчик е свързано с доста ангажименти затова искам да съм сигурен, че наистина ще има някаква ползва.. която за мен в случая е по-ниската тарифа.
 7. Здраве furiozo, очевидно към теб трябва да се обръщаме за въпроси. Моите са следните: 1) Телевизора ни има само коаксиален вход. Това проблем ли е да се ползва цифровата телевизия? 2) Ако разменя мястото на този телевизор на който ползвам цифрова телевизия с този на който сте ми пуснали аналогова мога ли да преместя и цифровия приемник? 3) Интересува ме тарифата от 13лв за телевизия + интернет (имам си кабелен модем). Тъй като цената ми се струва твърде ниска, ме интересува дали е гарантирано, че тя ще остане такава. Честно казано това ми изглежда като зарибителна тарифа. Няма как да прегледам договора предварително и ми е интересно какво пише там за цените в случай, че някой ви купи например. Благодаря.
 8. http://www.epica-awards.org/assets/epica/2...s/flv/11541.htm
 9. Имаше един филм, който даваха по телевизията преди доста време но аз не можах да го гледам и сега се сетих, че май не беше лош. Сюжета се въртеше около някакви доктори които изследваха смъртта като сами се вкарваха в клинична смърт. Някои да се сеща за него?
 10. Абе да ви питам за този чичка до енергото който ремонтира колелета. Има ли части при него (външни гуми, спирачки) или каквото искам да ми смени трябва предварително да си го купя?
 11. Извинявай, че ще бъда малко груб но това което написа е абсолютна глупост. 17 и 19 инчовите монитори имат една native резолюция - 1280х1024 (максималната), те имат фиксирана матрица която е именно 1280х1024. Всяка друга резолюция за тях е проблем. Проблем който се решава с помоща на интерполация. Проблем с който различните марки се справят с различен успех но винаги резултатът е по-лош отколкото на native резолюцията. Хм.. за тва не съм толкова убеден, че не си прав но въпреки това не съм склонен да вярвам докато не постнеш някакъв линк към сериозен сайт който твърди такова нещо. Още повече, че при DVI (ако има такъв) ролята на картата не е от почти никакво значение. Не е както при аналоговите сигнали. Тук вече съм съгласен.
 12. Спред мен не се връзвайте толкова много за тази гаранция на Самсунг за 0 пиксела. Самия факт, че и те не са много наясно каква гаранция дават е меко казано несерозен. Аз бях писал по-нагоре моите премеждия в търсене на истината за тази гаранция А иначе ние вземхме 750-В преди няколко дена и сме много доволни. Абе тая дилема дали нещо по-ново 17 или нещо по-старо 19 още си седи де.. аз се спрях на 750В заради DVI но и 19 (примерно 913N) не е лошо решение според мен. Номера е, че при 19 става по-голям пиксела и съм чувал, че ако изгори е по-дразнещо от колкото на 17, другия проблем е, че при липсата на ДВИ при текст си личеше как се размазват ръбовете на текста точно заради по-големия пиксел. Това в магазина де.. ако вкъщи си го попнеш да го настроеш съм чувал, че ефекта може да се намали до минимум. Във форума на hardwarebg бяха постнали линкове кои са най-добрите нстройки - на 75хз работили по-добре. Най-добрия вариант е 19 със DVI и гаранция за 0 пиксела ЗА 3 ГОДИНИ не за 2 дена и 3 часа. Нооооооо... тъй като парите стават доста сме поставени на тежки житейски кръстопътища. Успех and fear not!
 13. Четах доста лошо мнение за BF серията на Самсунг: Цък И по-скоро: This is the RTC error graph for the 930BF (it looks the same for the 730BF). You can see that the error amounts to tens of percent, which is just horrible in comparison with the above-discussed 970P. As a result, a white trail is perfectly visible even in Windows desktop applications when you’re dragging a window (especially at low contrast and brightness settings), not to mention in movies or games Обаче нищо не намирам за 750B модела в интернет. Ако някой има инфо за него (от коя серия е примерно) да обади
 14. Цените са БЕЗ ДДС. Поне така съдя от това, че има промоции където цените се СЪС ДДС и са точно колкото ако умножиш съответния компонент по 1.2 Е не на всичко са по-евтини но някой неща наистина са. Мен в Jar ми казаха, че това било нормално - фирмите купували от Техномаркет на дилърски цени и после продавали с по-малка надценка.
 15. Здравейте! Днес беше ден пълен с изненади. Днес бях във Техномаркет и гледам някакви монитори (имаше 750В) на излизане питам информативно колко е гаранцията за мъртви пиксели и момчето което даваше вид да е в час казва 3 на инч или 7 за целия дисплеи (това беше общ въпрос за всички самсунги). Аз си викам - бах мауму! Много бре! После се прибирам и какво забелязвам аз в ценовата листа на Voodoo Computers: Voodoo Computers Samsung 17-inch TFT, SM730BF, Silver-Black 4ms 600:1 300cd/m2 DVI TCO03, Гаранция за 0 дефектни ПИКС $ 279 Samsung 17-inch TFT, SM760BF, Silver-Black 4ms 700:1 300cd/m2 DVI TCO03, Гаранция за 0 дефектни ПИКС $ 289 И си викам - тва добра оферта бре - монитора за 550лв с ДВИ и 3 години гаранция за нито един мъртъв пиксел. Дали не са се объркали? Пращам емайл и те ми потвърждават - отивам на място и пак потвърждават. При тях обаче нямаш как да ги видя и отивам отново в Техномаркета. Там казвам какво съм разбрал и онова същото момче казва - Това е абсурд! Само моделите Perfect Panel на Philips имат такава гаранция и то само за 1-та година. Те може да дават но ние - КК електроникс - НЕ. Тази гаранция си е от тях не от производителя. Обаче вика, чакай все пак да се обадя и се връща след известно време (звъни на някакви офиси или шефове нз) и казва - ВЯРНО е! Монитори еди кой си еди кой си и въпросните два имат гаранция за 0 дефектни пиксела обаче вика тва чак и мен ме съмнява. Аз казвам - за 3 години ли? Той - ми явно?!? Та така - странна работа и определено не професионална. Как може нещо толкова търсено да не се упоменава ако е вярно и как може да лъжат хората ако не е!
 16. УФф.. бая се обърках вече. @Dreamer този 750В пише, че го има но в София поне го няма, щели да докарат. Пък и аз имам някви идеи да го ползвам за ТВ, затова ако взема 19 пък по възможност с ДВИ ще е най-добре. И в hardwarebg четох бая и взех да се чудя и за друг модел - LG1930B. Не знам колко от вас четат и там та затова ще ви постна горе-долу същото нещо което питах там: "Аз ми се ще да си взема монитор с ДВИ за да е по-добра дългосрочна инвестиция, но скоро може и да не подменя компютъра а сега съм със IBM-ска машина със вградено видео Intel810 която няма AGP. Как ли ще се държи LG1930B на такова вградено видео? Иначе четох, че 25мс при ISP матриците били достатъчни за филми и телевизия така ли е? Другото което си мислех е, че щом при тези IPS матрици при изгорелите пиксел светят в черно това не е ли по-малко дразнещо, ако в последствие се появят?" Edit: Intel-ските чипове вадят 24бит цвят но аз гледам, че ТФТ-тата ги дават като 16. Това значи ли, че 24битовия цвят не е проблем?
 17. И аз от имам същата дилема като harmonika. Спрял съм се на 913N и 750В. В момента нямам ДВИ, а съм със старо видео но рано или късно ще си взимам ново ПС и ще имам. 19 си е 19 но пък всички казват, че ДВИ е голям плюс. Вие какво мислите по въпроса.
 18. DVI знам на теория как е много по-добър но на практика дали си струва? Защото 17-ка със ДВИ е колкото 19-ка без. Ей тва дали е оферта: http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09010298 хем има дигитален вход, хем е на добра цена но е 25мс!!!
 19. Еми аз за това се кефя на Техномаркет примерно защото имат много модели на Самсунг и може да се избира, 3-4 може да преровиш. Докато по фирмите рядко имат повече от 1-2 в наличност от модел.
 20. Аз мисля да взимам Самсунг 710N старичък модел но мисля, че е добър? Вие какво ще кажете. За тази ценова класа едва ли има по-добър. Иначе аз също харесвам Самсунг и изказвания като Самсунг Съкс според мен са... тъпи. Това е най-големия производител на ТФТ матрици. БТВ някои пич беше дал линк към някъв сайт на Iso където можеше да се види за дадена марка къде се произвеждат нещата. Примерно CTX, Sony и доста други ползваха чужди матрици.
 21. Имайте в предвид, че голяма част от "бъговете" на скайп се дължът на лоша звукова карта. Аз лично успях със сигурност да установя, че проблема при мен е именно от нея. Имам стар Creative, който обаче не е правен за NT технологията. Под 2000 воубще не работи, под ХП работи но не стабилно. Предполагам, че хората които са със Евтин звук+Евтино дъно също може да имат проблеми.
 22. Гледам, че няколко души го имате този проблем с разтягане на пружината на задния дерейльор. При мен странното е, че имам точно обратния проблем. Пружината на предния дерейльор незнайно как се втвърди и сега изисква огромно усилие да се превключва към големите венци.. И друго нещо съм се сетил - как си вадите вътрешните гуми. Някой измислил ли е нещо по-добро от отверката? Защото с нея има голям риск от разкъсване на вътрешната гума ама нищо друго не се сещам.
 23. Абе има някакво електонно-диско парче на испански или португалски бая често го пускат, за съжеление не мога да кажа текса защото не разбирам нито дума но е едно доста бързо... някакви предположения?
×
×
 • Create New...