Jump to content
BulForum.com

3dfx

Members
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by 3dfx

 1. Във всяка лаборатория (Рамус, Писанец, Синево), каквито има под път и над път.
  Освен това твърдят, че държавата щяла да осигури безплатни антигенни тестове, като на кого ще ги осигури, кой ще взима пробата и кой ще издава сертификата, предстои да разберем в следващите ден-два :)

 2. По темата за Paysera - имам фирмени сметки в три държави (България, Румъния и Унгария), а освен това ги ползвам и като физическо лице. Платформата е малко дървена, но условията са супер - и като такси и като обменни курсове.

 3. В събота към 21:00 часа реших, че искам да гледам "Нощта на шампионите" по Diema Sport, която нямам, защото почти не гледам телевизия, а пък спорт - изобщо.

  Обадих се на support-a и от там ми обясниха, че принципно пакетът трябва да се заяви писмено в офиса на Cooolbox, но са готови да направят изключение и да го активират по телефона, ако в понеделник отида до офиса, за да се подпише заявлението.

   

  Знам – отдавна има оператори, при които можеш да активираш и декативираш услуги сам, online. И според мен това е нещо, за което трябва да помислите... Но – малките детайли са тези, които ти дават усещането, че отсреща има някой, който всъщност се интересува от проблемите ти, а не се опитваш да комуникираш с бездушна компания, за която си пореденият от безброй еднакви клиенти. Благодаря за отношението! ;)

 4.  

  Стартира НОВИЯТ клиентски портал My Cooolbox. Той е съвършено различен, по-красив и по-функционален от всякога! :) Работихме по него месеци наред и планираме до края на годината да бъде още по-богат на функции. 

   
  Най-важното условие, за да се възползвате от възможностите на новата платформа, е да се регистрирате отново, което става изключително лесно и бързо.
   
  Повече за нововъведенията вижте тук => http://bit.ly/28NizCx

   

   

  Здравейте,

  Моля да разрешите добавянето на повече от един клиентски номер на физическо лице към потребителски акаунт. Имам три клиентски номера, които се водят на различни физически лица.

 5. Честито! 

   

  Планирате ли да намалите цените за cooolOffice или да пуснете някой малко по-бюджетен пакет? Защото на работа се мъчим с мобилен интернет поради липса на по-добри алтернативи. И ако предложите нещо на прилична цена ще ви стана клиент за втори път. 

   

   

  Аз ползвам Cooolbox за дома и в двата си офиса...

 6. Ами няма нужда аз да ги разделям, защото хората вече са ги разделили. И то не само на населението, ами и на броя автомобили и на дължината на пътната мрежа...

 7. Тезата за влиянието на контрола и глобите върху броя на катастрофите също е малко съмнителна...

  Никой не катастрофира умишлено, а е съмнително доколко можеш да извършваш превенция върху действия извършени по непредпазливост, чрез по-високи глоби. Ако ставаше толкова лесно можеше да обявим, че невнимателното движение на пешеходците през зимата е административно нарушение и да въведем глоба. Така ще намалим ли броя на хората, които постъпват в ортопедията, когато завали сняг?

  Съмнително е и доколко е целесъобразно да има свръхконтрол - никой не може да ме убеди, че по бул. Санкт Петербуг (това е булевардът от Надлез Родопи до кръговото на SPS) трябва да се кара с 50км/ч. Тези, които подкрепяте свръхконтрола, с толкова ли карате там? Смятате ли, че е нормално разрешената скорост да е еднаква за тясна павирана улица, минаваща покрай училище и за трилентов булевард и че всеки, който се движи с 80км/ч по Санкт Петербург трябва да бъде глобен с 200€, например?

  И не знам защо смятате, че катастрофите са някакъв феномен, който се случва само в България. В Wikipedia има статистика за броя на жертвите на пътя в над 150 държави и ние сме доста далече от "призовите" места...

 8. Според мен пътят към намаляване на ПТП-тата започва с едни по-дълги, по-задълбочени и по-качествени шофьорски курсове, а след тях - един доста труден изпит. С 24 учебни часа (поне преди 12-тина година бяха толкова) нямаш шанс да се научиш да караш.

 9. Нали писах, че няма в Пловдив, кой ще си купи принтер за 18000 евро и да чака  да извади пари от печат на тениски. Във София знам къде точно има, и извършват услугата за печат.

   

  А как печатат тогава!? На сайта им е написано:

   

  Използваме технология за директен печат върху текстил на израелската компания Kornit, която позволява пълна цветност.
 10. Относно катастрофата с гръка:
  Преди година и нещо - две си чаках в дясната лента на бул. 6-ти септември, за да пресека кръстовището с Цар Борис III. До мен, в лявата лента, имаше някакъв бус, от който нямах видимост към колите, които идваха от моста на Марица и продължаваха направо към тунела. В един момент ми светна зелено и аз и буса до мен потеглихме. По средата на кръстовището ме удари кола, която се движеше от моста към тунела. Написаха ми акт, в който се казваше "при преминаване на разрешаващ сигнал на светофара, не изчаква преминаването на движещите се перпендикулярно автомобили", или нещо от тоя род...

  Преди два дни минах по пътя на Нисана и, движейки се заедно с останалите автомобили, си погледнах скоростомера - 90км/ч,

  Мисълта ми е, че трудно може да се говори само за един виновен - обикновено за катастрофа ти трябват двама...

 11. А как да се оритентирам къде/как да платя ДДС-то в Румъния?Също така има ли значение, че стоката ще е с фактура на физическо лице?

   

  ДДС-то в Румъния се плаща както се плаща ДДС-то в България - а именно - на търговеца :)

  Плащаш си стоката, взимаш си я и забравяш за митници и т.н.

 12. Няма да плати за повече от 5 години. Такава е давността.

   

  Така е - не бях видял че става въпрос за повече от 5 години.

   

  Тази операция струва повече от самата кола. :)

   

  Май нямаш особен избор - дори и да я бракуваш пак трябва да й платиш данъка.

  Ако пък просто я зарежеш, теоретично могат да те глобят, че не и сключваш ГО след като не е спряна от движение.

 13. Разбираме, че допълнителното устройство, което прескача всички хубави фунцкии на умните телевизори, е неприятно. Сигурно не е и голям проблем да се напише "някакъв" софтуер. Тази тема е обсъждана обаче - докато не се измисли и въведе единен стандарт за IPTV излъчване и приемане, на практика трябва да се пише един софтуер за samsung, втори за lg, трети за sony, четвърти за hitachi и т.н. и т.н. в зависимост от конкретния модел и платка. Да не говорим, че със всеки ъпгрейд на фърмуера на дадения телевизор този софтуер ще трябва да се пише пак наново. Единствения вариант е това - да се установи стандартен "софтуер", който по-скоро ще е част от фърмуера на телевизорите и ще идва като стандартен preinstalled пакет, както в момента е почти стандарт вграждането на divx и mkv декодери. Телевизорите може да са много smart, но им липсва още хардуер....

  До идването на такъв момент да се говори за прескачане на STB-тo си остава само една добра идея. Как точно ще се развие технологията не можем да кажем, но към днешна дата STB устройствата нямат заместител и с писане на софтуер не може да стане.

   

  Пак по същата тема:

   

  http://lgiptv.eu/faq/

   

  Софтуерът хората вече са го написали...

  Остава да има желание от ваша страна.

 14. Ами точно за това категорията е "B"...не се явяваме за супер лиценз на ФИА за пилот на Ф1. Тва първото. После, по пътищата все пак има ограничения и щом човека си ги спазва не мисля, че той е виновния, а тези, които искат да карат по-бързо.

   

  Като е сухо със сликове ли да караме, а на полумокра настилка интермедиите ли да извадим от багажника?

   

  С категория B е по-разрешено да се правят катастрофи отколкото с категория C ли?

  А и не виждам къде съм писал за сликове. Трябва да има изискване през зимата да се кара със зимни гуми, а през лятото - с летни. А и не само за дълбочината на протектора, но и за възрастта на гумата. Масово се кара с някакви 18-та употреба гуми, които се внасят от сметищата на Западна Европа... Колко "тунинг ентусиасти" съм виждал, които едвам събират пари да си купят най-големите джанти, които им се побират в калниците, само за да могат след това да обиколят всички пловдивски гумаджийници за най-евтините летни галоши, които карат целогодишно докато им се покажат теловете...

  Но както и да е... Вие си знаете.

 15. Глобите не могат да решат проблема. Никой не катастрофира нарочно, а със санкции не можеш контролираш неумишлени инциденти.

  Две неща могат да подобрят положението - жесток контрол за техническата изправност на автомобилите (включително дали се кара с подходящи гуми за конкретните метеорологични условия) и жестоки изисквания при изпита за взимане на лиценз. Огромна част от участниците в движението си нямат идея какво се случва около тях. Включително и такива с огромен шофьорски стаж. Реакциите им са бавни и неадекватни. Не знам дали сте се явявали на психотест в ДАИ. Изисква се за C категория, за лиценз за превоз на пътници, а преди се изискваше и за състезателен лиценз. Основната част от теста е с една машина (отпреди 30 години), която ти провярява реакциите. Явявал съм се няколко пъти и винаги има едно 30% от останалите участници, които не могат да го минат тоя тест. А уж се водят "професионални шофьори". Не че успешното преминаване на теста е гаранция, че в реални условия ще реагираш правилно, но въпреки това трябва да е задължително и за B категория...

   

  Edit: Надявам се да не прозвучи като упрек - но например историята с колегата отгоре. За да се образува колона обикновено има някакъв проблем. Не всичко свързано с шофирането се изчерпва със ЗДвП. Ако караш, без да превишаваш ограничението на скоростта, но пък така че след теб се образува колона не си ли също опасен за движението, карайки останалите да те изпреварват?

 16. Няма такава онлайн услуга. CC-to-bank transfer реално си е нормалното плащане с кредитна/дебитна карта. Няма как да заобиколиш банковите преводи.

   

  Има всъщност. Аз се поразтърсих из интернет и вече намерих няколко услуги. Най-евтината засега струва 7.50€ което пак е по-добре от 20€. Като си довърша research-а по темата ще споделя резултатите тука :)

 17. Според мен фаталните инциденти по пътищата се случват преобладаващо с евтини коли. Разбира се, че евтините автомобили са с по-висок относителен дял от скъпите спрямо цялото количество автомобили, но медиите така преекспонират нещата когато в инцидент участва малко по-скъпа кола (а това дори май е старата X5-ца)... Оттук (заедно с типичната българска омраза към по-успелите) идва крайно отрицателното мнение на много хора спрямо тези каращи по-нови и по-големи коли.

 18. По време на плащане можеш да си избереш дали превалутирането да се извърши от Paypal или от банката.

  Има надпис от рода на "show other conversion options" или от тоя сорт...

   

  По-интересен въпрос имам аз:

  Глупавата ми банка ме чарджва 20€ за всеки изходящ евров превод, а сума ти неща в ebay.de могат да се плащат само с банков превод. За по-скъпи неща се преживява, ама да платиш 20€ за превод за някаква дреболия дето самата струва 10€...

   

  Няма ли някаква online услуга от типа CC-to-bank transfer или подобно...?

×
×
 • Create New...