Jump to content
BulForum.com

Ilves

Members
 • Content Count

  207
 • Joined

 • Last visited

About Ilves

 • Rank
  Напреднал Член
 1. Нито ми е тръпка да се намесвам в предишните ви спорове, нито твърдя, че съм спец в областта, но нали разбираш, че понякога комбинацията между хардуер и софтуер дава резултати, които са малко по-различни от тези на привидно същия софтуер върху различен хардуер. MAG си е действително устройство, правено за телевизия - сет топ бокс и оптимизирано като хардуер и софтуер за тази цел. Единствено мога да кажа, че опитах различни варианти за гледане на телевизор, вкл. разни stb емулатори и много бързо си казах "не се занимавай с глупости" и си купих един MAG 254. Иначе, повярвай ми, тъй като имам някакъв бегъл спомен за мненията ти по темата, аз също съм фен на това да се опитват различни неща, плейъри, нищо против Kodi, специално за него си купих Mecool BB2 PRO, ползвал съм го. Както казах и в момента поради начина, по който ползвам телевизия, съм с плейър, а MAG-ът е на единия телевизор. В моя случай и като картина, и като функционалност GSE Smart IPTV ми върши най-добра работа и това го забелязах веднага. И отново, става въпрос и за различен хардуер, защото гледам директно на компютъра, а не на андроидната кутия, което без да се задълбавам и да се чудя така ли е или не е така просто го виждам, което ми е достатъчно.
 2. За качеството на картината при MAG, остава и да не е възможно най-добра, след като е устройство специално направено за целта и на което му се подава сигнал, който то да декодира оптимално. Но има случаи, в които плейър е по-удобно за ползване, както при мен - на компютър и допълнителен монитор. Отделно от плейър до плейър има разлика, дори и във функционалността. Конкретно по темата - при сигнала на tivi.bg с препоръчвания от тях Perfect Player има проблем с показването на субтитрите и смяната на аудио-траковете, което става единствено при HW+ декодиране, където пък при мен се влошаваше картината. Иначе на native си е отлично качество. Отделно и забиваше всичко, тъй като предполагам по някакъв начин такава смяна се интерпретираше като "неправомерно ползване". При Kodi пък определено не ми харесваше качеството на картината, а и всичко някакси "дървено". Всичко това на един Android TV Box. Отделно и други проблеми, които ги няма на телевизора с MAG, но пък там вече говорим за гледане на телевизия при други условия. Аз лично много рядко ще седна единствено да гледам телевизия... Сега гледам директно на компютъра с GSE Smart IPTV и съм доволен.
 3. Мисля, че споменах, но може и да не е станало ясно, че говоря за монитор, а не за телевизор. Затова и казах че 60fps визуално на моя екран е по-добре от канали, които са на 1080, но на 30fps. В смисъл на това, колко е относително на каква резолюция се водят предаваните канали и как се възприемат от окото. Това е също част от причината да предпочитам да гледам на монитор, където мога и да променя размера на прозореца, което също веднага се отразява на възприятието дори на иначе "мътни" SD канали. Разбира се, случаят ми е частен, защото моето "гледане" е колкото да върви нещо на един монитор, докато си работя. Няма спор иначе за разликата в гледането с MAG на телевизор (имам го и това), та дори и някои от удобствата там, не ги коментирам. Всеки оценява според нуждите си.
 4. Разбира се, че зависи от това какви канали те интересуват. Също и от това дали предпочиташ да гледаш на телевизор или в случая възможност да гледаш и на компютър, телефон, таблет. Нужди и интереси всякакви. Освен това зависи дали търсим нещо в допълнение към съществуващ тв-абонамент или за основна услуга към интернет връзка. Аз съм на Кулбокс и очевидно ако говорехме единствено за допълнителен приемник и дори не толкова ограничен кръг канали, щях да дам още 5 лв и да гледам (отделно не съм прекарал кабел, което в момента вече е малко проблем, а с IPTV-лист не е). Интересува ме и спорт, и новинарски, и дори местни канали от различни страни. Не че го има всичко това при tivi.bg - напротив, предлагат се iptv-пакети с много по-богато съдържание, разбира се на малко по-висока цена и със съответните ограничения в броя на устройствата, но пак -- зависи си от това, какво точно те интересува. Качеството също е относително. В момента съм пуснал US CNN на 720 HD, но на 60fps и визуално на екрана ми е доста по-добре от канали, които излизат на 1080 HD. Относително е...
 5. Не съвсем... Оттам идва и заблуждението, че ако не те интересуват порно канали и Диема Екстра, може да минеш и с 10 лв и евентуално да си доплащаш +2 лв за допълнителен, но не е точно така.
 6. Не, не бих казал че нещо ми накъсва или прекъсва дразнещо в пакета от 20 лв. -- в това отношение няма проблем нито на MAG кутия, нито на плейър. Качеството на повечето интересни канали си е много добро. Друг въпрос е, че техническата поддръжка усещането е малко "да чакаш от умрял писмо", затова и попитах тук за потвърждение. Идеята ми беше да оставя услугата на един приемник, но явно там списъкът е доста орязан. Просто се зарибих на компютъра да си пусна друго с повече международни канали, които ме интересуват и две допълнителни "големи" такси биха били малко в повече, но явно няма да стане.
 7. Ами то на практика вече съм попитал. Ако някой има желание и прецени, може да отговори и в темата. Не става въпрос за някакъв пълен списък с присъстващи и липсващи канали, а най-общо казано, какво стойностно се губи в плана от 10 лв. при условие, че изключим Диема Екстра и каналите за възрастни, както са обявени пакетите на сайта на tivi.bg. На пръв поглед звучи сякаш план Премиум е всичко без единствено Диема Екстра и поредица от канали за възрастни, но май не е точно така... (става въпрос единствено за каналите, не за броя на устройствата, което също отличава плановете)
 8. Има ли някой на план 10 лв., за да попитам на лични за разликата в списъка с канали в сравнение с абонамента за 20 лв.
 9. Не е задължително да сменяш рутера. Ако си само с един настолен компютър, можеш да опиташ изобщо да не ползваш твоя рутер, а само новото устройство - то е и безжичен рутер. Ще имаш възможно всичкия интернет, който "тече" до теб директно с кабел в гигабитовия му порт до настолния, а безжичната му мрежа ти дава сигурно същото като твоя рутер за останалите устройства... опитай. Мен лично малко ме смути начинът, по който се контролират настройките на мрежата без собствен рутер през Cooolbox портала, но теб може и да не те притеснява това. А ако държиш на собствен рутер, виж дали този потребител ще е доволен от неговия TP-LINK TL-WR1043ND, който е гигабитов и би трябвало да поддържа скоростите, за разлика от моя, който беше същия модел, но по-стара версия. Ако не ти е необходим AC безжичен, този е доста по-евтин.
 10. Заявяваш по телефона, че искаш да минеш на новите условия, идват да ти сменят старото тяхно устройство бялото, слагат ти ново, което по-напред е показано как изглежда и си готов. То и да не ти "отговаря" рутера, пак можеш да имаш новите скорости, ако ползваш тяхното устройство. По принцип даже може да има доста хора без нужди и претенции, които да не им трябва въобще рутер, както новото има и безжична връзка.
 11. Трябва да видиш коя точно версия ти е, защото има от 1 до 4 (само първото поколение е бялото, другите изглеждат като твоя), за първата със сигурност не става, но мисля, че от втората версия имат това хардуерно ускорение, което е необходимо.
 12. Моят е ver.1, тук цитираният е ver. 2., за първия говоря какво е положението на практика, за другия може и да е различно. Факт е, че не можеше да се използва пълноценно при тези скорости. Замени в другия край на апартамента един WRT54GL, който навремето също не можеше сам да се справи с новите тогава скорости на Cooolbox -- явно ми върви при тези промени на нови рутери . Така или иначе AC рутерът ми спестява други проблеми, а и по този начин си осигурявам N вместо G безжично оттатък... P.S. И е различно положението при втория, който е актуалната версия, както го рекламират "5 Gigabit Ports + 800Mbps Hardware NAT". Това второто е ключовото.
 13. Всеки има право на мнение и то си зависи от неговата гледна точка. Аз лично не се чувствам ощетен заради това, че в другите случаи не са увеличили таксата и приемам, че променените параметри на интернет-услугата си заслужават допълнителните 5 лв. Оттам нататък наистина няма какво да философстваме специално по този въпрос. По въпроса за новите скорости и това какъв рутер се ползва зад тяхното устройство. Ами оказа се че има голяма разлика. Ако това ще е от полза за друг, който се чуди, по-напред бях писал за ограничената ми максимална скорост с гигабитов рутер TP-Link TL-WR1043ND (уточнение: отнася се за версия 1 на рутера, по-новите модели на същия рутер не би трябвало да имат този проблем). Купих си TP-Link Archer C7 и положението е съвсем друго: На безжична връзка на малко разстояние до рутера без прегради:
 14. Нищо, дет се вика - go ahead...
 15. Малко става като въпросът дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна -- зависи дали човек гледа позитивно или негативно. Не можете ли да приемете, че не ние сме ощетени, а други са облагодетелствани, да речем, не че смятам, че е точно така. Приемете, че доставчикът иска възможно най-много клиенти да са на тройната му услуга и както беше досега, да започват на срочен двугодишен договор или както беше. За да насърчава възможно най-голям брой клиенти да са точно на такава срочна тройна услуга, гарантираща им определени приходи, те "наказват" грубо казано онези, които искат или да не се обвързват за цели две години, или да не плащат тройна услуга. Съответно досега за тях имаше да речем едни 5 лв "наказателна такса" - искаш да не се обвързваш - вместо 30, плащаш 35 лв. Другите искали само интернет, ами да речем в тройната услуга са калкулирали интернетът 20 лв, тези само с интернет-услуга - 5 лв "наказателна такса" - 25 лв на месец. И сега казват, решихме да отпаднат срочните договори, един вид без наказателни такси и заради променените параметри -- увеличаваме с 5 лв месечната такса. Съответно падат "наказателните такси" за срочния договор и за самостоятелната услуга и в същото време се увеличава таксата им заради новите параметри с 5 лв. Кво се получава - същото, каквото е сега. Да не се убеждаваме сега как видите ли цифровата телевизия с HD-пакет и 100 безплатни минути до всякакви мрежи струва 5 лв на месец, а останалото било интернетът. Това, какво е било в началото и после какво е ценообразуването на услугите нямат задължително връзка 1:1. Факт ли е, че срещу 5 лв отгоре получаваме доста по-добри параметри, факт е. Някой за същите пари като плащаните от него досега, получавал същото. Ми радвайте се за него - облагодетелстван е, това не означава, че ние сме ощетени. За протокола, аз съм на безсрочен договор, но в резултат от това, че ми е изтекъл отдавна срочният, т.е. досега съм плащал 29.90 + два допълнителни приемника, плюс Диема Екстра и моята такса се увеличава с 5 лв, да не излезе, че имам интерес да гледам на нещата по този начин.
×
×
 • Create New...