Jump to content
BulForum.com

vikktorpenchev

WRZRU Moderators
 • Content Count

  1124
 • Joined

 • Last visited

About vikktorpenchev

 • Rank
  Metal Militia
 • Birthday 01/29/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://victorpenchev.com
 • ICQ
  213921637
 • Skype
  victor.penchev@outlook.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

997 profile views
 1. Съгласен съм с @w00x Можеш да погледнеш наскоро създадената тема за стрийминг на филми от компютъра. Аз използвам смарт тв, за да инсталирам клиент, от който да гледам филми от компютъра безжично. Доставчиците, като Виваком, които ползват така наречения set top box, обезсмислят един смарт тв, тъй като всичко минава през този приемник и hdmi. Софтуера на ТВ може да се ползва, ако сигнала влиза в ТВ без други устройства. А ако гледаш филми от външен диск или usb флашка, няма смисъл от смарт. Но така или иначе всички имат. В твоя случай при избора ти на ТВ няма да има значение Android ли е или Web OS.
 2. @HEMO не се обиждам, аз знам че съм без обувки в тази материя. ползвам услугите на Румен зад Рила-та, в хамбарите. @netrootbg градско, междуградско евентуално. Трябва да има място за детска количка и още нещо. В текущата има място за шофьор, пътник и детска количка Категорично няма място за един куфар с дрехи. Газ няма да слагам, но това не означава, че не ме интересува разхода на гориво. Надявам се да мога да купя около 2010 за до около 7-8000. Не че съм фен на дизела, но виждам че такива по-големи коли, малко по-големи от хечбек са масово дизели. Но точно с мисълта, че на дизела обезценяването сега е много голямо и не ми се иска да е дизел. Но от друга страна, както казваш ти, нищо чудно да я карам 3-4 години и после (дай Боже) да я сменя с по-нова. Всички знаем, че настъпва време за ремонт, при който е по-добре да се смени колата, вместо да се ремонтира. За сега не бързам, но това е докато не е станало време да ида някъде по-далеч със семейството......
 3. Изпрати ми координати, ако е удобно. Ще ти бъда благодарен. Ще огледам за бензин, аз също предпочитам бензин, газова няма да слагам. Този ДПФ не прави ли доста неща? Едно от тях да е за регулиране на въздуха, който влиза към системата? Бонус ми е, че предлагат buy-back.... искам да оставя моята и да взема друг. Тук е редно да спомена, че до сега съм купувал само 1 път кола и не мога да кажа, че избора беше лош, но има неща, които можех да видя 'на пръв поглед'. Пък и най-малкото мисля, че трябваше да се откажа още, когато видях колата снимана през нощта Нямам нито опит с колите, нито с покупко-продажбата, а да стоя над отворен капак или под кола не е за мен. Относно новите автомобили - не съм дорасал за нов автомобил, не изкарвам достатъчно за нов и предвид това, че още първата седмица на паркинга на новия апартамент комшиите ми надраха колата, мисля че все още не ми се дават толкова пари. Искаше ми се нещо над 2010, но на този етап ми изглежда много добро отношение между възможности, визия и цена. Ако имате предложения за сходно, но по-добро откъм техническа част, отворен съм дори на нещо екстравагантно
 4. Километража на всички коли в Труд е въртян 100%. Но ако двигатела е читав, окачването добро,може да се прежаля за един съединител, ако се наложи. Той е поне 500 така че по-добре да не се налага. Финансите са ми ограничени, а в текущата има място за детска количка. Само.
 5. Какво коментар имате за този автомобил https://m.mobile.bg/details/11551361241097928
 6. Да, тези коли.... Започнах да гледам Parasite - корейски филм, номиран за Оскар. Трябваше да прекъсна, но до тук се развива по много добър начин и много ми допада.
 7. Ford v Ferrari по действителни събития, за една кола, останала в историята и за един шофьор, подобрил няколко рекорда.
 8. Жена ми като види нещо и го купува, и сега има неща от миналата година, носени 2-3 пъти: Палто, 2 пъти обличано - 70 63 лв Яке - 40 лв:
 9. И мен ме интересува Може ли тоя бокс да бъде използван за dlna и да сваля торенти сам?
 10. аз имам този и не мога да кажа, че съм разочарован. Даже за парите си е много добре. Този, който си харесал, е по-на-далавера от този, който имам аз от 31/01/2018. Но това е нормално, цените падат. 4К върви дори през DLNA, има HDR с хубаво черно. Звукът не е лош, не е добре за музика, но филми и сериали се чуват ясно. Този, който ти си харесал, ми изглежда малко по-дебел от моя. От техномаркет съм купил една стойка, който прибира много добре ТВ към стената. Виж моя и бъдещия ти и за нещата, които са общи, мога да помогна с повече детайли. Но в общи линии е измислен сравнително добре.
 11. @netrootbg може ли да споделиш повече за тази конфигурация. От къде се купува raspberry pi, коя версия ти е, външен хард на usb 3 ли използваш и от кой сайт сваля субтитрите? Emby, който ползвам аз, също има възможност да сваля субтитри, но не съм намерил начин да му посоча да сваля от български сайтове, само opensubtitles поддържа. Също така имаш ли кутийка за него или си го монтирал в шкаф гол по платка
 12. а Защо не пробваш EMBY? той е алтернатива на PLEX. ползва си собствено приложение, не използва плейъра на тв
 13. Сигурно няма да му е полезно на @gado (и моят компютър е към лан, а ТВ към вифи), но искам и аз да споделя конфигурацията си, та да обменим опит по тази тема. Бих се радвал на повече информация относно Raspberry 3 т.к. и аз се интересувам от замяна на компютъра с такова чудо. Та, конфигурацията е следната: на телевизора имам клиент, а на компютъра - сървър на EMBY 2 приложения - sonarr и radarr - едната сваля филмите, които съм добавил в wishlist в imdb, другата сваля излизащите епизоди на сериалите, които гледам - свалянето става като предават торенти от сайтове, които програмите индексират и следят и предават на webUI на съответен торент клиент. от там EMBY отговаря за останалото. В рядки случаи субтитрите не се показват. В по-чести случаи филмите накъсват, но това не зависи от размера на филма, а от кодеците. Последно гледах филм 50ГБ и не разбрах че е 50, а друг - 35ГБ сече през 1 мин. @gado има някои неща, които не разбирам, за това реших просто да постна това, ако ти върши работа, ще дам повече информация.
×
×
 • Create New...