Jump to content
BulForum.com

djadomraz

Members +
 • Content Count

  21537
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by djadomraz

 1. Къдърните и работещи хора ги товарят яко с работа а мързелите си живуркат...Факт.Във фирмата си имаме един дето се прави на умряла лисица,шефчето дава негова работа на другите с обяснението"нали знаеш че е шматка ше оплеска нещата"...

   

  А не може ли тогава неговата заплата или поне част от нея да влиза в твоя джоб?

 2. Мен и Дедо това ни урежда - ние обичаме топло. :evil

  Отложи ледената епоха с малко..

   

  Те не че онези другите се напъват да направят нещо по въпроса - 0.3 градуса на 100 години била разликата... но виж едни кинти така да се приберат и да се дадат на правилните хора - това е друга тема.

   

   

  До тука се разбра, че хората мрънкат най-малко ако им се прибират пари под формата на данъци за следните неща:

   

  1. здравеопазване

  2. образование

  3. опазване на околната среда

   

  Стига да успееш да забаламосаш тълпата, че ей сега трябва да даде едни кинти ама са за хубаво нещо и те дават ли дават. Както някой беше казал - по-лесно е да мислиш с телевизора вместо със собствената си глава.

 3.  

  Отивам аз да прочета информацията и какво да видя. Bulforum. Пост на w00x. Написана същата информация, която аз повторих на живо 4 пъти.

  "Спорът" приключи перманентно там и тогава.

   

  Хахахахахахахахахаха това е по-добро и от виц :)

 4. Мдаа... А всичките му такива шльоковци, дето са тръгнали да цепят божията частица, та да видят тя, аджеба от кво е направена. Просто трябваше да прочетат Житие и Битие Многострадалного Н. Тесла и да си набият в кухите канчета  максимата - Мисли като физик, действай като инженер! Пък ако и да имат претенции, че са инженери или физици.

  Галине, би ли обяснил на този дето съм цитирал по-долу, какво имаш предвид, че гледам не е стоплил 

   

  На колене. Ама набий го туй в неговата силно корава тиква.

 5. Я по-добре обясни как точно англичанинът си скъсва гъза от бачкане....

  Мани мани - ужасно тежка работа е тва да си робовладелец. Такова напъване е, че хемороиди се пукат...

  Добре де, нали им взеха нивите. Какво стана? Що изведнъж пак почнаха "белите фермери, елате си пак"... Виж пак заглавията на вестниците.

   

   

  Такива като тебе ли? Олеле мале... Ако не бяха такива хора щеше да дръгнеш дрънкаша с мотиката, за да се нахраниш, ама пусто няма как да ти се случи на тебе такова нещо, да оцениш някои работи в живота извън офиса ти.

  Не. От такива като теб, дето гледат глупости и им се радват, щото са "уникални идеи". Аз не съм трънал да правя стартъп и да баламосвам хората, за да им взема парите. Има разлика между правене на наука и технологии и чиста проба шарлатания и анимацийки с добри пожелания.

   

  За да не съм голословен - ето го шишенцето:

   

   

  Ето малко и за великия "слънчев път"

   

   

  Има камари такива и за другите глупости. Особено онези "гъби дето вадят вода от въздуха"...

   

   

  Ето ги и "гъбите":

   

   

  Както казах - то само с добри намерения не става. Ама нищо, иди ги спонсорирай и пътя и тези - па знае ли се, ако не друго поне са отишли с предприемчиви хора парите ти, които може да не е друго, но могат да правят красиви клипчета и имат "благородни идеи"

 6. Онзи solar road е пълна пръдня, но хората не престанаха да им наливат кинти. Чудя се кога ще обявят фалит подобно на тъпите шишета дето сами се пълнели с вода и т.н. глупости съчинени от хора, които не разбират грам от физика.

   

   

   

  Как изобщо ти хрумна, че бели англичани се късат от работа в своя собствена африканска колония? :)) За какво мислиш съществуват колониите, ако не за да ги източваш и да използваш работната сила на местното население? Белите там са били с привилегии....

  О горките изтормозени черни. Ми защо 3 пъти, не един, не два ами три пъти се пробваха сами да си копаят нивите и учудващо не им се получи. Само заради ГМО-то ще да е... няма начин, пич, да не са ги прецакали гадните колонизатори. То земята тяхна, посевите техни, те ужким са работели и преди и след това ама нали - белите са виновни. Ти скоро проверявал ли си дали IQ-то ти е над средното за Африка (т.е. около 70)

   

  Няма да навлизам в темата какво представлява комерсиалното земеделие западен тип, сещай се сам колко зависимо е от доставки на специални химии, семена и подобни.

  И след това продължи мисълта си как това няма нищо общо със конкретния собственик на нивата.

 7. ЩОто белите ползват яко химии да пръскат. И кой знае откъде и какво точно слагат. Напоследък и гмо-тата са фактор - лесно се спира кранчето при желание. Явно им режат достъпа като за черна колония дето иска да става независима.

   

  Естествените методи за добив, които им остават, дават хубава храна но по-малко като количество.

  Ти много ги разбираш. Кога си бил там, че да си толкова сведущ? И що мислиш, че белите го могат това, а черните не?

   

  Искаш ли да залагаме, че проблема се състои не в това какво точно садят и как го пръскат, а в това, че едните бачкат нон-стоп, а другите лежат на сянка и чакат банана да им падне на една ръка разстояние?

   

   

  ...

  Колкото и грубо и нехуманно да звучи, на тези в Африка трябва да им се наложи сериозен контрол на популацията, защото се множат като хлебарки...

  Те си бяха добре ама гадните бели колонизатори взеха, че почнаха да им се месят и от неясно какви подбуди да се грижат за тях и им намалиха драстично детската смъртност (и не само).

   

  Яко. От това само нещо хубаво може да излезе :)

 8.  

  Едно време ни обясняваха как ресурсите на планетата били през изчерпване, да сме пестели, да сме рециклирали... едновременно с това се насаждаше мнението, че едно момиче да забременее преди да си е "поживяла" и да е направила кариера е едва ли не смъртна присъда, а това да се ожениш - аууу що нещо главоболи ще ти се струпат на главата видиш ли - то жена, деца - свърши "живота". Та затова - първо учението, после правиш кариера и тогава мислиш за семейство... сега ебаси изненадата - "младите не искат деца", нацията била застарявала

   

  Хайде сега да си внесем емнайсе-милиона имигранти, че да запълнят дупката. Нъл тъй?

   

  Тъй тъй - те само дето не ги национализираха, сега се чудим що хората бягат... 

   

  Дали да не припомним какво става в Зимбабве с белите фермери по този случай? (този номер със "национализираме фермите на белите фермери" са го правили май 3 пъти - като 2014та е бил третия и очевидно след това никой повече не им се е вързал на номерата през 2015та... учудващо като дойдат черните фермери и нивите раждат значително по-малко продукция... що ли така)

   

  C9ZXPlZWAAAtuDC.jpg

 9. По-хубаво си изтрий последното, дето го написа, че е велика глупост. Ти пешеходец можеш да чукнеш и с 15км/час и за беля така да си удари главата, че да остане на място. А на кило Джак още повече вечер много неща можеш да направиш...

 10. Няма такъв. Всички са много надценени. Особено немските и японските.

  Давам пример с нещо съвсем тривиално:

  Опция хубава музика (обикновено слагат разни известни марки като Bose, Harman Cardon и т.н.) само че, тази опция струва около 2 бона. Ти знаеш ли за 2 бона какво чудо ще ти сложа в колата? Според теб струва ли един Аурис 40 хилки с екстрите? Т.е. струва ли си? Като са пълна шитня в тоя клас всичките коли...

  Демек няма нов автомобил на разумна цена... ми добре. Разбрах. 

   

  То и аз търся служебна кола да я уркам като чужда п---ка ама пусто аз съм си шефа и не ще никой да ми даде неговата ей тъй да я шпоря 

 11. Ами скъпо е...нов е 50 бона, за мен това са безумно много пари...

  Приятел си купи миналото лято модел 2006-та за 16 хиляди. И това са си много пари...

   

  Би ли посочил автомобил, който според теб е на разумна цена като нов?

 12. Всъщност, да, прав си. недоглеждане от моя страна.

  Но пък да трепеш 30-50 маймуняка с бомба за 16 милиона долара е меко казано... твърде американско.

  ... е всъщност интересен полеви тест в малко по-реални условия. Подозирам, че американци и руснаци в момента точно това правят - тестват си последните разработки. 

 13. Дедо, колкото и да ти е чудно, аз съм човек, който обожава опера. Миналата година съм бил на 7 опери и на всички залата беше пълна. В смисъл, не казвам, че оперната зала е най-належащото нещо в Пловдив, но от друга страна, нека не оставяме изкуството на заден план.

   

  Добре, и като си бил там обърнал ли си внимание колко е пълна залата? 

   

  Майка ми е музикант та редовно ме мъкнеше (верно преди години, последните 10 не съм бил), но помня че ако малко над половината е пълна беше супер. 

 14. Tози момент, в който ляво-центристка коалиция прокарва закони за намаляването на данъците. 

  А нашите десни (Костов) обясняват че плоския данък не довел очакваните резултати и трябвало да се премахне (т.е. увеличи)... мъка мъка

 15. Тази схема се подготвя отдавна, а ключовите моменти в нея са 2 - варненската "дупка" и бъдещата панаирна сграда за операта (това второто за замазване очите на пловдивчани).

  Да, това с операта е много свежо. Защото сегашната опера просто се пука по шевовете и няма къде да събере публиката, която напира да гледа представление след представление, затова ще направят нова, че да може да събере всички... мъка мъка...

 16.  

  Aaaa ще стигнете пак до извода, че Тръмп е много по-добрия президент ама нали...

   

  ПС: До тука тоя пич е повече от адекватен и освен, че докарва през ден нервни кризи на либералчетата, така си опича нещата, че не знаеш дали като вземат да го плюят дали нарочно не го е докарал за да върне нещо и да изкара двойна полза от това. Просто е гениален тоя пич.

   

  И споменах ли, че направо ми изкарва кинти тоз момък. Само от разликата в курса на долара от единия проект печеля вече по близо 1000лв месечно повече. Как да не го обичам после?

×
×
 • Create New...