Jump to content
BulForum.com

Jack of Spades

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

About Jack of Spades

 • Rank
  Член
 1. По радио KatraFM от една-две седмици се върти същата реклама, при това доста често. Не вярвам някой да пръска пари наляво-надясно само за да злепостави Шментел. Най-интересното на тази реклама обаче, е че досега не са обявили нито веднъж коя фирма рекламират. Много ми беше любопитно каква е целта на реклама, в която не е обявен рекламодателя.
 2. edit: Проблема е в моя компютър. Докато проверявах hosts файла забелязах нещо съмнително и на десктопа и на лаптопа. Пробвах и с трети Windows, от втория хард на десктопа и там всичко си работи. Явно някакъв вирус, който се е закачил на лаптопа в момента, в който съм го свързал към нета, и ме е заблудил, че първите два Windows-а са наред. Извинявам се за загубеното време, и благодаря за помоща.
 3. @furiozo защо нямам достъп до сайтовете на Майкрософт (www.microsoft.com, msdn.microsoft.com) и www.kaspersky.com? Пробвал съм на два компютъра, свързани директно към лан кабела, без рутер. Десктопа е с пиратски Windows, лаптопа с легален OEM. И двата използват един и същ Physical Address. Лаптопа е свързван към интернет само за около 5 минути - колкото да му сменя Physical Address-а на лан-картата, не вярвам да има вирус на него.
 4. Ако искам да имам интернет на два компютъра, не с рутер или суитч, а просто като включвам лан кабела към компютъра, който ми трябва в момента, нужно ли е да се обаждам в N3 за да дам/получа някакви данни ? И ако да, трябва ли да го правя всеки път, когато превключвам към другия компютър? edit: @The AnGeL благодаря за помоща, свързах си лаптопа, по начина който си описал и си свърших работата.
 5. Някой друг да има сериозни проблеми с цифровата в Южен? Или съм само аз. По принцип цифровата се ползва само от майка ми, но в редките случаи когато съм в стаята с телевизора винаги има проблеми през последната седмица. Първо забелязах доста чести "замръзвания" на картина и звук, за около секунда. След това към "замръзването" се добави и tearing, и артефакти (не знам какъв е точния термин, част от картината става на квадратчета). Преди малко влизам, и гледам черен екран със съобщение за липсващ канал или грешни настройки, а майка ми се оплака, че през цялата седмица цифровата е ужас. С външен приемник от N3 съм, свързан е през композитен AV към CRT телевизор. Района е медицинския колеж, до втора градска болница в Южен.
 6. Ако можеш да дадеш име на профил, линкче или нещо такова, за да знаем къде да гледаме. Аз лично съм любопитен.
 7. Всъщност в един коментар към статия относно събитията около DCC (линка е някъде в предишните 5-6 страници на темата) се твърдеше, че поради специфични обстоятелство около сформирането на дружеството, всеки един от двамата съсобсвеници има право да се разпорежда с имуществото, без да е нужно съгласието на другия. Така, че договора на Гологанов, може и да се окаже напълно валиден. Което не значи, че и претенциите му са. Аз все си мисля, че DCC не би трябвало да има право да продава техника, отдадена за временно ползване на трети лица. И дори и има право, би трябвало първо да си я изиска, и после да я предостави на купувача. Ама като се сетя в каква държава живеем, това може и да е просто много наивно мислене от моя страна. @danzel_ ако претенциите им са действително валидни, би трябвало да можеш да си поискаш техниката от Кирев, на основание, че той няма права върху нея.
 8. @furiozo имаш ли някаква информация за състоянието на офиса в Южен? В смисъл работи ли, ще работи ли, и от кога. Защото аз бях във вторник и беше заключен, а не видях да има изложено работно време. Аз мога да плащам и в офиса на "Чаталджа", но този на "Петър Стоев" ми е по-удобен. Ако можеш да кажеш дали ще заработи до края на месеца, или направо да си платя на центъра, когато мина от там другата седмица.
 9. Представителите на Кирев, доколкото знам бяха от техническия екип. Едва ли можеш да очакваш да са запознати с подробности около правните казуси на фирмата. Юридическата обстановка е следната - в офисите на Гологанов представят договор, според който ATB CAT са закупили от DCC цялата преносна мрежа и техника. От офисите на Кирев, твърдят, че въпросния договор е на стойност 19 или 29 (не помня вече, едно от двете е) хиляди лева, което според тях (а и според мен), е смехотворно и незаконно. С оглед на последното, са предприели мерки, (не съм питал какви, в един момент се твърдеше, че икономическа полиция разследва въпросните документи) за да си върнат контрол над мрежата. Копие от договора можеш да видиш със сигурност в офиса им в Кичука, на Иван Гарванов 28, предполагам го има и в другите офиси, защото чрез него предявяват претенциите си към споразуменията на клиентите. Ако това за стойноста на договора е вярно, очевидно става въпрос за най-дъртата финансова измама в милата ни татковина - Гологанов, като съдружник в DCC е продал на себе си, като собственик на ATB CAT имущество за стотици хиляди, но на цена от няколко хиляди. Съдейки по подобни случки, разпространени в медиите, най-вероятно ще му се размине. Аз поне не съм чул някой да е съден при подобна ситуация.
 10. Те всъщност претендират, че са доставяли цифровата, но инфо канала на ТВ САТ е бил активен защото сървъра е бил в тяхно владение. На мен ми звучи като пълни глупости, но както и да е. Аз изтичах за всеки случай до офиса на ТВ САТ, и от там ме посъветваха да изчакам, тъй като според тях този договор за покупко-продажба е невалиден. И между другото, споменаха, че въпросния договор, копие от който DCCorporation предоставят като доказателство, бил на стойност от 29 000 лева - за мрежата, договорите на абонатите и техниката. Смятам нищо да не правя докато двамата "бизнесмени" не си уточнят взаимоотношенията.
 11. Някой знае ли колко струва консултация при адвокат? Защото днеска ми вдигнаха кръвното в старите офиси и съм на път да започна да се заяждам за шестнайсете лева, които ми искат за да си прекратя договора с тях. Представиха ми документ с който са закупили техниката и договорите от DCC през месец юли, и въпреки, че не съм подписвал споразумение с тях, че ми поемат договора искат да им платя таксите за месец септември. Изобщо не ми пука за парите, но ме дразни, че всеки си прави каквото си поиска и после иска да му плащам. В комисията за защита на потребителите предлагат ли консултации за такива случаи, или само приемат жалби? Някой знае ли добър правен форум където да поискам съвет? Защото изобщо не ми става ясно как така, ще ми закупят договора едностранно, и ще започнат да предявяват претенции по него. Нали и аз съм страна по това споразумение. Ако всичко това е наистина правно обосновано, направо им плащам и се изнасям от държавата, ебати ненормалните закони.
 12. Щом си платил само на новите каси, не чакай нет. Аз бях така, и отидох да питам на старите каси (в Южен това). Обясниха ми, че щом ми мигат едновременно send и recieve, са ме изключили за неплатената сметка. Поискаха ми около седемнайсет лева за септември, за цифровата, нета безплатен, плюс споразумението, че ми поемат договора. Последното беше и причината да им откажа, тъй като договора ми е срочен, и нямам намерение да се обвързвам с тях при тази неясна ситуация. Ако ще ходиш да им плащаш, запиши си лан MAC-а, защото ще ти го поискат, и си остави модема да работи, за да те свържат веднага от касата. Аз даже чух, че и тези които са платили в началото на месеца трябва да си издиктуват MAC-а за да имат интернет. Нета за октомври май ще ви е безплатен, като компенсация, плюс 18% отстъпка за кабела, но може и аз да съм чул погрешно, и да е ставало въпрос само за септември. А между другото на новите каси записват данни за връщане на парите за септември - когато си възстановели системата, щели да ми се обадят. Май ще е "от умрял писмо", ама ще видим.......
 13. Ти ми разби мечтите направо. Точно бях решил да кътам 300 лева за един евтин LG (1920x1080) с DVI и D-SUB, за да си пусна X-BOX-а през цифровия, а РС-то през аналога. Да разбирам ли, че това е крайно неудачен вариант? В смисъл, ако наистина има такъв спад в качеството. И това само за РС ли се отнася? Ако вържа бокса през аналоговия, пак ли да очаквам спад в качеството, в сравнение със сегашния ми монитор, който работи на 1024х768? Иначе за HDMI и DVI, доколкото знам, не би трябвало да има никаква разлика - и двата са си цифрови. Разликата е само, че първия пренася и аудио сигнал. Поне аз така рабрах от описанието в http://forums.xbox-scene.com/ : И след като съм почнал да питам - в момента съм с видеокарта GP 7300GT, дали ще се справи с монитора който съм си харесал - http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09058060 ? Имам предвид за десктоп приложения и филми, ясно е че за игри и дума не може да става. Някой пробвал ли е 4:3 фунциите на широкоекраните монитори? Стават ли за стари игрички, които не подържат широкоекранни формати или са просто маркетингов трик за увеличаване на продажбите? И последно - тази разделително способност (1920x1080) доколко е удобна за интернет, текстообработка и други подобни приложения (става въпрос за това, дали няма всичко да изглежда прекалено малко и трудно четимо) ?
 14. Някой знае ли как стои въпросът с рутерите? Каква е политиката на DCC спрямо тях - позволяват ли да се ползват, или ти правят мизерии ако усетят, че си споделяш нета. Има ли нещо което трябва да знам когато купувам рутер? Имам впредвид нещо специфично за мрежата на DCC, което да изисква някакви определени функции от рутера, така че да знам какво да купувам.
 15. Въпросните 20% повече, не са никак малко всъщност. Говорим си за 120 лева годишно все пак. Лично при мен тази година разликата в интернет тарифата се изрази в 1 TB WD Black. А и както сам си отбелязал става въпрос най-вече за липса на избор - мислех си, че е повече от очевидно. Аз всъщност бих спестил около 4 лева месечно ако се прехвърля на ITD, но последните тепърва изграждат мрежа в моя район, и не виждам смяна на интернет доставчик в близките няколко месеца. Не вярвам положението при другите недоволни да е различно - ако имаха избор щяха да го направят.
×
×
 • Create New...