Jump to content
BulForum.com

vkirov

Members
 • Content Count

  479
 • Joined

 • Last visited

About vkirov

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

592 profile views
 1. Много благодаря и на двамата за идеите! Определено - ще отида и на двете. Сега ме притеснихте с тези големи риби, та ще ровя на какво кълват, да не съм съвсем капо
 2. Времето взе да се затопля и мисля да отида за риба с детето. Не съм рибар, не разбирам много, но поне въдица имам и знам от коя страна се хваща. Проблемът е, че нямам никаква идея за места, подходящи за подобно семейно приключение. На времето са ме влачили приятели по разни селски дупки 10 на 10 посред къра, на такова никога няма да стъпя. Т.е. - търся платен рибарник или язовир, за предпочитане планински, с природа, добър път до него. Да има къде да си опъна палатка и да откараме един ден. Цената на човек или въдица не ми е важна, риба няма да взимам, каквото /ако/ се хване, ще се пусне обратно. До 100 км отстояние от Пловдив ме устройва, стига мястото да е наистина готино и подходящо за семеен пикник с елементи на риболов Ако се сещате за подобно, ще съм благодарен да помогнете с идеи. Мерси!
 3. Хора, аз не знам как е с блу-рей, SACD, кончита вурст, обаче днес имах щастието да си пусна на дъртия пирон оригиналната плоча на Unforgiven и просто сълзи ми потекоха! Мисля, че чаках 40 години точно този миг!
 4. И така, купих и две колони техникс по 120 вата и системата е почти завършена. Усещането е все едно цял живот съм гледал ч/б телевизия и съм си купил цветен телевизор. Просто изумително яко стана! Взех един кабел 3.5 към rca и сега плейвам от всичко - тв, телефон, компютър. Остава ми да намеря още две малки rear колони, за да се опитам да симулирам нещо като пространствен звук. Общо взето нямаше как да съм по-доволен. От тук натам - имам основна задача, да внимавам да не се напия нещо, че 200 вата пауър не е никак шега
 5. Търся две стоящи колони от домашно кино - от тези високите по метър. Ако ви се намират такива зарязани в шкафа - сега е моментът да се отървете от тях За Пловдив.
 6. Това грамофон с USB е бахти и извращението. Нещо като Кончита Вурст в технологично изражение. Не знам хора ... нещо отива на калъч света. Аз имах супер сиромашко детство, имах едно счупено балканче, три чифта тениски и шоколад не бях виждал до първи клас. Имам две фрактури на главата, едната от която 7 см, след като полетях от 2 метра на циментова площадка. Качвах се на балканчето и не ме виждаха по цял ден, шетах по улиците на 4-5 години и телефон нямаше и нищо /имам предвид, че и стационарен нямаше/. Обаче и за миг не бих си помислил да си заменя детството за висене с дни пред самгхуй или хуявей. Откровено ги съжалявам днешните деца. Аз имам дете на 8 години и през ум дори не може да ми мине да го пусна само с колело в града. Понеже нямам село по никоя линия, от известно време се оглеждам за място или къща около Пловдив, нещо да си засадя - там овошки, домати, нещо като лятно ранчо да си направя. Някакъв живот да има извън бетонната гадост. Даже тук наскоро имаше подобна обява, но продавачът беше много мил, та ми пожела и чемшири, че съм искал да му купя къщата, за да я препродам Изобщо няма начин да се възприеме една такава теория, че човек просто иска да си засади 5 овошки, асма и 3 реда домати. В какво се превърнаха хората, просто не знам, това е нещо откачено.
 7. При мен е носталгия някаква. Писна ми от по-тех и най-тех неща. Вече ги мразя, не искам и телефон, и лаптоп и таблет да виждам. Само като гледам деца на по 3-4 години как са залепени за 7 инчов екран и ми става мъчно! За мания по грамофоните - не знам. Ако е станала мания - е още по-тъпо! Аз бях съвременник с тези технологии и като дете си имах само грамофон ... и нищо друго. Останали са ми разни плочи - сетих се за тях и затова си купих грамофон. Това е.
 8. А да гледам ли поне "задните" и "предните" двойки да са приблизително еднакви ватове, или както дойде? Харесал съм си едни "камбани" 25w din за задни, ето такива: Дали ще се спогодят с въпросните 120 ватови предни щайги? Всичко е на 8 ома. Отделно днес си купих едно такова и системата заприличва на нещо: Старческа радост, хора
 9. Някъде четох, че при по-слаби колони - горят колоните, при по-силни, заминава амп-а. Не, че кой знае каква драма ще е което и да е да изгори, но гледам да го направя като хората, така и така ще купувам.
 10. Ооо, с това гарантирано ще ми покажат вратата. Няма да ме изтрае жената с подобни сандъци, това е сигурно, затова ще рискувам с по-миниатюрни В упътването на желязото са посочени за колони SB-CS65, на които пише ... 120w music, 60 din Аз все си мислех, че на колоната е записано с каква мощност е едната, обаче в случая това няма начин да е вярно и явно като са в система по две - се изписва общата мощност ?! Моля някой да потвърди или не това. Ето: Усилвателят е категорично 2х40w при 8 ома, т.е. просто няма начин да палне 2х120 .... или се гледа това DIN?: Сега изниква и друг въпрос: Ако просто са разделени каналите между чинчовете и щипките и общо трябва да са 2х40, следва ли при слагане на общо 4 колони да съобразя общата им мощност да влиза във въпросните 40 на канал? Т.е. основните вече да бъдат 20 и пищялките също 20, или се смята по друг начин?
 11. тука открих две изречения, ровейки ... The system will take 4 speakers rated between 8-16ohms (2 of for rear surround) As well as driving a main pair of speakers this model can also drive rear “surround” speakers to produce a concert hall type mode from a stereo source. Значи драйв-ва нещо rear, ама какво е, що е
 12. Хах, то объркването идва от моите титанични познания в музикалната техника. Ясно, 5+нещо си не може да стане. А и вероятно е лоша идея като за музикална, а не кино система. С един моно бас и 4 стерео пищялки надали ще е великата работа. Значи пред мен стоят две опции. Две големи колони с мощността на усилвателя; Тук нещата са ясни, дори мога да купя точно препоръчаните за системата, намират се. или Да се закачат по две колони на канал с по-скромна мощност последователно и да ги разпределя в четирите края на стаята. Усилвателят носи до 16 ома, така че и по 8 да са, пак следва да сработи. Замислих се за подобна конфигурация, защото в упътването на усилвателя има такова чудо: Вероятно това е изпълнено посредством rca /онова със съраунда/ + щипките, обаче аз не знам, а и не е описано кое какво е и колко носи и ако накача така нещата - като нищо ще изгори. Ето тук - също е написано нещо за въпросните чинчове, обаче нищо конкретно .... просто, че ги има ... изглежда ми интересно по този начин изпълнението, затова се зачепатих да разгадая какво са измислили хората преди 30 години.
 13. юхуу, имам си вече пълен комплект играчки за пенсионери: сега започва да ме гложди какво ли се случва от тези чинчове surround отляво на щипките?
 14. Така, горе-долу оправихме архаичните джангър кутии, идва ред на колоните: Дали да взимам два сандъка 40-50 вата, 8 ома и направо към щипките, или да се мъча да съчинявам нещо с разните им там 5.1 системи? Те изобщо ще изкарат ли звук от всички сателитки , като звука е двуканален? В никой случай няма да се слуша силно, не държа и басът да тресе прозорците, че все пак сред хора живея, просто искам чист, вибрантен звук. Стаята е 40кв, слушам основно рок и неща от 80-те, 90-те., модерните бийбъри и пиратки са ми непознати. Ако ще изграждам система, бих помислил да вържа и тв към това нещо, но не е особено важно, просто като идея. Какво ще кажете?
 15. направо сме готови за нов раздел - клуб на почитателите на антиките
×
×
 • Create New...