Jump to content
BulForum.com

vasilb

Members
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

About vasilb

 • Rank
  Майстор
 • Birthday 03/02/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. На нашия вход също сложихме система на Елбраво преди няколко години (месец-два преди входа на Виден), след като подробно проучих и двете фирми - Елбраво и руснаците. Руснаците бяха категорично отхвърлени първо от хибридната аналогово-цифрова технология, заради безумните условия и заради горчивия опит на познати с тях. Няма врата, която не може да се отвори! Въпросът е колко време и усилия ще е необходимо. Вратата е с магнит, защото от фирмата казаха, че тези брави с електромагнитния език, който изскача дефектират при по-грубо блъскане на вратата в заключено положение. При авария магнитът изключва и вратата остава отворена, а езикът може да остане блокирал във вратата и няма отваряне. Имайки предвид, че сме 8 етажа и 24 апартамента безопасността е по-важна. Домофонната система също е по-добра, защото е цифрова и звукът е ясен. В заключение ще кажа че нямам никаква връзка с Елбраво, не черпиха даже и един чип! Просто съм доволен, защото всичко стана от първия път и няколко години работи без проблем. Сравнявам го с козирката на входа, която ще се ремонтира за хиляден път след безуспешен пореден ремонт и пак появили се течове.
 2. Разгледай фурните на Gorenje - https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/uredi-za-vgrazhdane/produkti/svobodnostoyashti-pechki . Цените са препоръчителни, в големите вериги са такива, но на Брезовско или в някой по-малък магазин може да предложат по-ниска цена.
 3. Продавам грозде, сорт каберне, около 330 кг., 23-24% захарност. Цена - 1 лв. / кг. За връзка - в темата или на лични съобщения. Обявата е валидна до понеделник след обед.
 4. Благодаря на всички! Получих много предложения. Темата може за бъде затворена.
 5. Купувам една плочка ram 1gb ddr2 за лаптоп. Ориентировъчна цена 5-7 лв. Предпочитам лично предаване. От Пловдив съм. Очаквам предложения на лични съобщения или тук в темата.
 6. Ако си с ламаринени джанти - няма смисъл. Развиват се с водопроводен ключ. Ако си с алуминиеви джанти има някакъв смисъл. Не взимай китайски, защото се късат.
 7. Друг вариант, ако са рефлектори, е възстановяване на покритието - има фирма, която се занимава точно с това и фаровете стават като нови. Ксенон на рефлектор - забрави. Обикновена лампа на лупа - също забрави, защото тя прегаря лупата.
 8. За процесора - ще тръгне! Преди месец смених моя селерон Д320 с пентиум на 3 GHz и даже върви на HT уж за по-бързо без проблеми.
 9. Човек, стига с тези свидетели - прочети, че съм го писал при връчване на предизвестие за промяна на някое условие. За парите - по тази логика и наемът трябва да се плаща по банков път, което за един наем от 200-400лв. е несериозно - до сега не съм попаднал на човек, който да иска такова нещо. В България 99% крият доходи и се страхуват от данъчните. То по друг начин не виждам как народът ще оцелее, но това е друга тема. Може да има тетрадка, в която да се подписвате че са дадени и получени парите, че са платени сметките или нещо такова. Ако искаш дай и на мен един адрес да ти пратя и аз применер договор, пък ти ще си сглобиш най-подходящия за случая.
 10. Нека не се обиждаме! Прочети отново внимателно за какво са двамата свидетели! Случайно да си чувал за чл.9 ЗЗД (договорна свобода)? Клаузите в договора за отдаване под наем за едномесечните предизвестия за прекратяване на договора и за промяна на наема са стандартни и са в рамките на чл.9 ЗЗД! Депозитът никой нормален човек не го влага в банка, а се дава с първия наем и се описва в договора, защото предварително никой нормален човек няма да направи такъв влог, в момента на сключване на договора не може да се отиде до банката, а в последствие наемателят може да не направи такъв влог и много други усложнения. Моля не заблуждавай човека и нека се отнасяме един към друг с повече уважение!
 11. Договорът за наем е хубаво да е в обикновена писмена форма - не е необходимо да се дават пари за нотариални заверки, а само подписи, саморъчно изписване на трите имена, данни от личната карта и телефон. Когато се отдава жилище под наем се взима един наем предплата, за да се покрият евентуални поражения, неплатени сметки и други подобни и след приспадане на тези разходи остатъкът се връща (това може да стане и след 2-3 месеца, защото сметките излизат със закъснение). Прехвърлянето на партидите за ток и вода е безмислено, освен ако не се дава под наем производствен обект, който ще има огромни сметки, по-големи от едномесечен наем. Почти няма квартира с домашен телефон, та и това перо от злоупотребите вече е изключено. Водата ... освен ако не пълнят цистерни да поливат градската градина ... няма да създаде големи проблеми. При плащане на месечния наем винаги се изискват касовите бележки за платени сметки - тока от евн ще го спрат така или иначе, но водата трябва да се проверява. Във всеки договор за отдаване под наем трябва да има условие за едномесечно предизвестие за вдигане на наема и предизвестие за разваляне. Ако не желаят да напуснат - вдига се наемът ... примерно от 300 на 3000лв. и ... ще напуснат. Всеки месец, през който останат ще дължат този наем и ще имаш пълното основание да го искаш, а осъждането дори и след 1-2 години е 100% сигурно (там пък има далавери с адвокатите за хонорари от по 1500-2-3000лв. и после се делят ... както се казва - мътна и свекървава ). Всички тези действия трябва да стават писмено и ако не желаят да подпишат - с двама свидетели. Най-добре е да се разберете мирно и кротко, но понякога не се получава. Превенцията е да си подбирате наемателите - още на огледа като го видите, че е префърцунен, с много претенции и мрънкащ ... пътя, има други. Дори и да се забавите седмица-две, месец ... главоболията, които ще си спестите от кофти наемател са безценни. Малко разхвърляно стана, но темата е необхватна. Късмет!
 12. ОК! Давай и не се оставяй да те разиграват! Те правят каквото си искат, защото хората не са свикнали да се карат и да си търсят правата. Успех и по-настойчиво!
 13. Ново 20! EVN никога няма да спрат да ме изненадват! Така ... За да се прехвърли партидата всички са наясно, че трябва да се подаде молба, лично, с лична карта, с удостоверение за наследници. Едва ли си раздаваш личната карта наляво и надясно, та вземи иди при тея убаФци и ги питай на какво основание е прехвърлен електромерът на твое име - да ти покажат всички документи, а не просто да ти кажат - е ми, тъковъ, подали сте молба и то така ... . На една къща дядото, на чието име се води партидата, е починал преди 40-50 години, и до момента се води на негово име, просто защото никой не е подал молба за прехвърляне. Както описваш апартамента ... още повече затвърждавам мнението си, че не трябва да се занимаваш със съдебна делба и публична продан, защото може и да не си избиеш разходите по делата, а отделно този чичо остава на улицата - все пак ти е роднина, ... макар че като се замисля има роднини, които с удоволствие ще ги оставя на улицата, но това е друга тема. Оправи проблема с партидата - да се направи на името на чичото - ще ти е най-евтин и безболезнен вариант. Приложи малко по-настойчиви убеждения, възрастен е, та не може да го респектираш (както се казва, когато полицията те млати с палката), но насочи усилията си натам. Питай в ЕВН дали лично трябва да присъства чичото или само с неговата лична карта може и ако може - вземи я на заем и оправи проблема. За да се оправят нещата законно трябва да се приложат методи на ръба на законното и даже малко отвъд него. mobo - партидите не могат да се водят по проценти на няколко човека, а само на един - не че технически не може, но един като не си плати сметката и какво ... да ти пуснат вместо 230V - 180V И все пак, Дадо Мраз - винаги обмисляй какво ти казват адвокатите и внимавай какъв интерес имат, за да ти го кажат (най-често и основно е финансов)!
 14. Видене, отговорен за сметките трябва да бъде лицето, на което се води партидата на електромера, водомера и т.н., а не реалният собственик на имота, защото не собственикът, а това лице има договор за получаване на определена услуга. Примерно - наематели подписали 2г. договор с някоя кабеларка и на 6-тия месец си тръгват ... не собственика, а наемателя трябва да гонят за неизпълнение на договора. Ако лицето е починало - ще гонят неговите наследници, ако не са направили отказ от наследство, което до сега не съм видял да се е случвало - свързано е пак с много документация, Хадвокати, пари и срокове, които да се спазят. Дядо Мраз - ти си собственик на имота и могат да те гонят за данъци, но токът си го е ползвал чичо ти, предполагам сметката се води на негово име и той си носи отговорността за неплащането й! На какво основание ще те притесняват? Не мисли, че щом правят нещо, то е законно и правилно! Тъй като разбирам, че нямаш интерес към апартамента или обезщетение за 25% от него, за да се оттървеш от тази простотия бъди по-настоятелен, може да приложиш и подкани от физически характер (само не прекалявай) и накарай чичо ти да идете при нотариус и му дари своята част. Така ще спестиш пари от такси и местни данъци, ще платиш по ниската тарифа, защото сте близки роднини и най-вече ще се оттървеш от един проблем! То адвокатът хубаво те е посъветвал за съдебна делба, но за нея ще дадеш толкова пари, колкото няма да дадеш, ако му плащаш сметките докато е жив (да си е жив и здрав човекът). Тъй като ти ще заведеш делото - ти ще си ищецът и първоначално ти ще плащаш всичко - говорим за четирицифрени суми. След като го осъдиш ... след година и половина-две при добро стечение на обстоятелствата и без обжалване, ще се установи, че имотът е неподеляем, чичо ти не може да купи другите 50%, ти не искаш да купуваш жилището - т.е. 75%, сестра ти ... не знам какви интереси има тя. Следващата стъпка е публичната продан, някой го купува и чичо ти остава на улицата с някаква сума пари. Чак тогава, пък, ти ще си получиш похарчените пари за делото. Не знам дали адвокатът ти го е обяснил, но ... По-добре говори с този чичо, обясни му, че ако не се съгласи, да му прехвърлиш, както искаш, своята част, то ще изгуби всичко и ще остане на улицата - бъди убедителен и рязък (високият тон не винаги е подходящ, но в случая, мисля, че ще свърши добра работа!). Ако разговорът на четири очи не хване декиш, то за повече респект може да му пратиш нотариална покана, за да се стресне малко от официалността на действията ( ще ти струва обаче между 100 и 150лв.). Не се вкарвай във филма - съдебна делба! Той е за имоти с по-голяма стойност, по-апетитни и играта там е да надцакаш другия във времето, когато не може да го купи, когато имаш по-голям дял и т.н. И все пак - не плащай нищо и ги питай на какво основание ги търсят от теб и точно кой договор си подписал с тях! Аз утре отивам да се карам с ЕВН, защото нещо се базикат вече с тези сметки - за февруари пак е двойна! Малко ... направо бая се поолях в писането, но дано поне малко помогна. Успех!
×
×
 • Create New...