Jump to content
BulForum.com

BRETO

Members
 • Content Count

  178
 • Joined

 • Last visited

About BRETO

 • Rank
  Напреднал Член
 1. Здравейте, харесал съм си един Samsung 27 инча, но ме притеснява фактът, че на всякъде го афишират като монитор а не като телевизор. Има ли някакво значение и ще осетя ли по някакъв начин неудобство , при положение че ще го ползвам предимно за ТВ. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09066028
 2. BRETO

  ПРАВО

  Дам, вероятно обвиняемият е осъден само по гражданския иск, имаше някъде решение на ВС, че въпреки освобождаването от наказание, деликвента не е освободен от отговорността по 45 ЗЗД, предполагам, че и присъдените разноски са по гражданския иск. Тоест колегата е прав, и би следвало свидетелството за съдимост да остане "чисто".
 3. BRETO

  ПРАВО

  А обвиняемия има ли предишни осъждания ? Достигаме до такава конкретика, че трудно бих отговорил без да погледна съдебния акт.
 4. BRETO

  ПРАВО

  Мислил съм по подобно питане, но не достатъчно задълбочено. Като начало може да се започне да се мисли в посока - > Етажната собственост /чрез съответния орган/ учредяване право на строеж/надстрояване/ . С удоволствие бих коментирал развитеи на тази идея.
 5. BRETO

  ПРАВО

  В случай, че подсъдимия бъде оправдан,частният тъжителят слевда да възстанови направените от подсъдимия разноски по делото. По принцип, в закона има очертани рамки, кое е лека средна и тежка телесна повреда, но квалификацията се дава от вещо лице - съдебен лекар. Лека е телесната повреда извън долните случаи. -Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен
 6. BRETO

  ПРАВО

  Когато става въпрос за наказателно право, Ви съветвам най-сърдечно да се обърнете И към адвокат, и да не разчитате единствено и само на съвети получени от форума.
 7. BRETO

  ПРАВО

  Добрата новина е, че за разлика от търговския регистър където преместиха всички търговски дружества, в ОС все още съществува "без движение", тоест имаш право на грешка, която да поправиш в 7 дневен срок. Относно Втория въпрос, от юридическа гледна точка се сещам за "Апис Регистър", което до края на 2007г. беше доста изчерпателен източник на информация. Третия върпос не бих се наел да коментирам без да се запозная обстойно със цялата фактология отностно това НПО. Надявам се поне в общи насоки да съм бил полезен.
 8. BRETO

  ПРАВО

  Би следвало да се погледне и договорът за наем които сте подисали преди да се даде мотивиран отговор на въпросът ти.
 9. BRETO

  ПРАВО

  Да, документите се подават в ОС Пловдив А относно поставения по горе въпрос: Вярно ли е че ще променят закона, по който ако се признаеш за виновен падаш под минимума на члена ? Някое ченге ли ти говори тези лъжи . Първо никой не може да бъде осъден само и единствено на самопризнания. Единстената хпотеза да се падне под минимума на наказнието е чл 55 НК бих отговорил така: Чл 55 се прилага задължително при провеждане на т.н. "Съкратено съдебно следсвие" регламентирано в НПК. При тази процедура подсъдимия признава изцяло обстоятелствата изложени в обвинителния акт както и събр
 10. Вчера си направих мото вечер и гледах едно след друго "Ускорение" и "Байкър Боиз" , Много ми харесаха и двата, парвият е по ефектен, но малко фантастичен а вторият е по издържан от към сюжет и е почти реалистичен.
×
×
 • Create New...