Jump to content
BulForum.com

Искам пък да ви се изфукам с.....


Recommended Posts

.....Скъпи са но си струват парите,очите са ми важни за да рискувам с ментаци....

 

Всекиму според разбиранията....и финансите. :)) От ментаци до ментаци - разстояние бол...а и има значение какво се влага в думата "ментаци" - дали само липсата на надпис от рода на Рейбан, Армани или Роберто Кавали например прави едни качествено изработени и по всички правила очила ментаци? Не мисля, а и честно казано не разбирам какви материали и труд трябва да са вложени в едни очила, че да струват близо 900 лева? По-вероятна причина според мен е единствено надписа "Гучи" + стабилната надценка на нашенските търговци. За двуцифрено число по-малка в пъти цена, човек може да си купи същия дизайн с всички видове поляризации и UV защити. Примерът, който дадох е напълно случаен - просто един съфорумец продава същите очила и е дал линк към магазина. :) Така че съм виждал очила и за 1000, и за 2000 лева, но все пак си говорим за обикновени слънчеви очила, а не за лека кола ; друг е въпросът, че някой ще се чувства по-добре, когато знае, че се е ръснал хилядарка за чифт "Прада" (не визирам теб или някой друг конкретно). :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Всекиму според разбиранията....и финансите. :)) От ментаци до ментаци - разстояние бол...а и има значение...
Дизайнерските очилца(пък и не само)струват толкова заради егото на хората дето ги купуват...това е ясно.Мисълта ми беше друга-няма как качеството на стъкла на Хоя,Роденщок,Цайс,Бауш и Ломб и тн да го сравниш с нонейм китаец за двайсе кинта....Колкото и да ни се иска ефтиното и качественото се харчат в различни магазини....Вместо да си купиш 10 чифта китайци направи си едни истински :-)
Link to comment
Share on other sites

Мисълта ми беше друга-няма как качеството на стъкла на Хоя,Роденщок,Цайс,Бауш и Ломб и тн да го сравниш с нонейм китаец за двайсе кинта....Колкото и да ни се иска ефтиното и качественото се харчат в различни магазини....Вместо да си купиш 10 чифта китайци направи си едни истински :-)

 

А моята мисъл беше - да, сигурно Хоя, Роденщок и останалите правят по-качествени стъкла, но просто няма начин как да ги правят 20 пъти по-качествено ако се водим от разликата в цената - най-много 2-3 пъти им давам. :))

 

И не - предпочитам да си взема 10 различни чифта и модели за по 15-20 лева за всякакви случаи и дрехи, отколкото само 1 чифт за 200 лева на едикоя си марка, знаейки прекрасно, че всеки от моите 10 чифта ще ми защитава очите по същия начин както чифта на едикоята си марка. Освен това като бонус получавам спокойствието, когато примерно седна без да искам върху някой чифт или пък го изгубя, защото ми остават още 9 подобни, което няма как да се получи ако съм само с 1 марков чифт. Пак казвам - въпрос на лично виждане, което не налагам никому, а само го споделям. :)

Link to comment
Share on other sites

За мен има много марки очила - и аз казах. :))

Айде стига сте дъвкали тая тема с очилата точно тука....и аз си нямах работа да поместя преди 3 страници ония снимки с очилата....

Link to comment
Share on other sites

Продължаваме значи... ;) ...аз не съм много на това мнение - имал съм и Oakley ('спортен' модел)...ами...очила като очила, а и много крехки - счупиха се (рамките). :closedeyes:

 

П.П. Абе...аз да попитам, че не ми стана ясно - по какво съдите коя марка е номер едно и е само тя...или хайде да задам въпроса по друг начин - как отличавате едни качествено направени очила от други също толкова качествено направени очила, с разлика единствено в дизайна и оцветяването от стъклата? За мен лично едни очила щом "гледат" кристално ясно, изглеждат добре и имат всички защити + поляризация...значи са добри очила и не ме интересува дали са излезли от една или друга конкретна фирма. Това с тия очила стана малко като едно време телевизорите Сони, ама това вероятно го помнят само тия над 35-40. :)

Link to comment
Share on other sites

Дедо да се беше родил жена по-малко претенции щеше да имаш :D

 

Пламене като стане ясно кво се случва с китайчетата драсни едно лс ;)

 

 

MidexEdit: Във вторник казаха, че ще са готови.

Edited by Midex
Link to comment
Share on other sites

При очилата е зверски монопол => всички са надценени яко. Повечето от по-горе споменатите марки са от едно котило.

Link to comment
Share on other sites

Де 'а знам... Сутринта пробвах и моите по метода на Коста-Хоста и се оказа, че въпреки, че са купени за 7.50 от един арменец на битака (китайска стока), също са поляризирани. И ако и да изглеждат катранено черни, през тях се гледа супер ясно, дори и в сумрак.

Link to comment
Share on other sites

Твоите предложения направо евтинийки...сега се разгледах из ибей какво се предлага - ей тая глупост например струва $14900, тая пък (дето ще ме е срам да ги сложа) - даже със $100 повече от предните ; тия пък (точно от тоя модел имам няколко броя) може да си ги купиш "само" за $50 000, най-вече защото са от колекцията "Бентли", а туй недоразумение (не жената - очилцата) е на странната цена от $200 000...Емералд, кво да ги правиш.

И още по-зле има, като ги накичат с малко диаманти, цената стига и до 3 милиона, ама като вече си имаш Бентлита, яхти и самолети, к'во друго ти остава, освен да дадеш някой и друг долар за очила с диаманти по рамките.

 

П.П. Баси...тая тема я обърнахме на лаф-мохабет....ей сега ще дойде оня с шапката и чашата в ръка да ни разгони от тука....и баш аз да давам лошия пример - спирам и отивам да се самонаказвам (смятам да се отровя с 2 цигари & студена енергийна напитка). :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Жена ми има очила с някакви рибешки люспи по рамките. И едни други на Linda Farrow също... баси колко ли деца гладуват заради нейните очила...

Link to comment
Share on other sites

Жена ми има очила с някакви рибешки люспи по рамките. ..

 

Я пак ги погледни по-отблизо - да не би да са змийски, останали от нея? :laughing1:

 

 

Не й давай да чете тоя пост, че ако някой ден отида при нея да ми оправи някой зъб, ще ми го върне тъпкано. :lol:

 

Link to comment
Share on other sites

Нищо не разбирате...когато едни очила не струват поне 800 лева и на тях не пише поне Армани - не ми ги хвалете.

Или хващаш намаление. Най-обичам такива неща. Че ако с толкова скъпи тия очила, да вкарам един контейнер и да изпъкна като свински мъди в кал :-D:-D:-D
Link to comment
Share on other sites

Няма да можеш. Никой няма да ти повярва че са оригинашни. Освен това последния път като си купувах Popice на намаление от тук, не можах да намеря по-добра цена дори в американските сайтове.

Link to comment
Share on other sites

И най-после ..... след толкова години .... дойде денят да се направи крачката напред .... Чувствам се както когато си взех първата машина навремето 96-та за невероятните 1300$....

 

Мисля си, че си струва да се похваля днес....

 

oasEZ5h.jpg

 

Първо - домът на новия ми приятел:

 

DELUX SH 891

 

QuFnrBS.jpg

 

2m4xLGx.jpg

 

2jezkZj.jpg

 

L0w95NQ.jpg

 

 

3MXPqxa.jpg

 

Второ - дъно ASROCK Z97-PRO4, S1150, 4xDUAL DDR3 1600, 2xPCI, 2XPCIE 16x+, ELNA AUDIO, Intel Gigabit LAN, подкрепен стабилно с 2 x 8 GB RAM DDR3 1600 KINGSTON

 

PRE7J76.jpg

 

В сърцето на звяра са INTEL I5-4670K/3.4G/6MB/BOX/LGA 1150 и SSD INTEL 535 Series 120GB, SATA III, 16nm:

 

ik4cTB1.jpg

 

И накрая - THE CROWN JEWEL - ASUS GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK

 

7nO4627.jpg

 

uHeonXp.jpg

 

N1Jh2Ec.jpg

 

Това истинско чудо го извадих с треперещи ръце и си признавам, че направо се просълзих...  :grin:

 

 

НАЗДРАВЕ на всички!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...