Jump to content
BulForum.com

Преглед на печата


b0r3d

Recommended Posts

 

А за телефона...учудването ми беше за това как на стендбай може да изкара толкова време - какво харчене на енергия са направили, че да не се изтощи още на втората година...:confused

Има памети които не изискват подържащо захранване и след като всичко друго е изключено и не консумира... и при условие, че батерията е читава, какво те очудва?

Edited by gado
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 14.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://news.ibox.bg/news/id_920678452

Чудничко. Видяха им се истинскити мераци на мародерите. И стачката в мините какъв хубав претекст ще е само муцка. И квотите и още какво ли не. Тая година 15%, догодина 15%. И всеки стиска зъби и плаща.

Edited by Crazy_Hamster
Link to comment
Share on other sites

След вълната от "природни чудеса" в Северна Корея, след смъртта на Ким Чен Ир (извилата се снежна буря, жеравът, дето тъжно бил свел глава до статуята на баща му и т.н.), явно следва нова вълна от "природни чудеса", а не знам дали чухте преди време по новините, че който не бил скърбил искрено за смъртта на вожда го заплашвал 6 месечен престой в трудов лагер. :lol:

 

 

 

Нови „природни чудеса" заради загубата на Ким Чен Ир

Според официалната информационна агенция на Северна Корея, цитирана от AFP, малка пойна птичка и растение в посолството на страната в Берлин са показали, че скърбят за починалия през декември Ким Чен Ир.

 

В деня след като беше обявено, че севернокорейският лидер е починал, едно синигерче кацнало на входа на посолството, където останало един час и кълвяло стъклото в знак на скръб, а пък цвете, пак в посолството, цъфнало, съобщава севернокорейската агенцията.

И пояснява: "Изглежда, че след като чула тъжната новина за смъртта на изключително великия човек, птицата отлетяла до потъналото в траур посолство, за да изрази съболезнованията си и отлетяла едва след бдението си".

 

Официалната медия в комунистическата държава вече съобщи за няколко свръхестествени случая на израз на траур в самата Северна Корея, откакто лидерът почина на 17 декември.

- Птица, подобна на гълъб, била видяна да чисти снега от статуята на Ким, а бухали също са показали скърбящо поведение.

- Мечки, вместо да спят зимен сън, са видени да ридаят безутешно по загубата на лидера си.

- Появи се информация и, че с мощен тътен се е пропукал ледът около родното място на Ким в планината Паекту, а странно сияние е наблюдавано на върха на планината.

 

inews.bg

Link to comment
Share on other sites

50 000 лева глоба ще плати Мтел на свой клиент от Хасково, реши районният съд.

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е съставила акт на мобилния оператор заради нарушение на Закона за електронните съобщения. Процесът в Хасково се води по Закона за административните нарушения и наказания.

 

Тихомир Костов бил абонат на М-тел. На 12 август 2010 г., подал заявление за пренасяне на използвания от него мобилен номер от М-тел - в мрежата на БТК-АД. Още същия ден от БТК-АД изпратили заявлението за пренасяне на номера му. От М- тел заявили, че отказват тази услуга, защото заявлението е невалидно. Костов подал жалба в КРС, по повод на която е била извършена и проверка. След инспекцията бил съставен акт на първия мобилен оператор в страната, а по-късно излязло и наказателно постановление. Според него глобата е 50 000 лв.

 

От оператора подали жалба в съда, защото били санкционирани незаконно и неправилно. Според авторите на прошението фактическата обстановка в акта била непълна, а констатациите не отговаряли на истината. От М-тел заявили, че липсата на изцяло попълнено заявление за преносимост било валидно основание за спиране на процедурата за преносимост за срок от 30 дни и ако в този срок недостатъците на заявлението не бъдели отстранени, даряващият оператор можел да откаже услугата. Именно такъв бил и конкретният случай.

 

Мотивът на съда да потвърди глобата и да остави в сила наказателното постаовление. Магистратите от Районен съд Хасково за разлика от Мтел приемат, че заявлението на Тихомир Костов за пренос на номера е валидно. Съдът казва, че след приемането на България в ЕС е в действие Регламент, според който е възможен пренос на мобилни номера от един оператор - в друг. Трите оператори в България са приели процедурата за преносимост на 25 февруари 2008 г.

 

Нямало е основание М-тел да отказва да извърши преноса, поради непълни или недостатъчни данни в Заявлението за преносимост, тъй като е точно обратното, мотивират решението си съда. Съдебният акт може да се обжалва пред Административен съд Хасково в 14-дневен срок.

Link to comment
Share on other sites

Ще плащаме загубите на вода, било по-евтино от нови тръби

 

 

Българите ще продължат да плащат загубите на вода и след като правителството осъществи водна реформа. Това стана ясно от доклад на зам.-министрите на екологията и на регионалното развитие Ивелина Василева и Добромир Симидчиев пред депутатите от екокомисията на парламента.

 

"Има ниво на загубите, при което е по-изгодно гражданите да ги покриват, отколкото да се правят инвестиции, които отново потребителите ще платят. В София например загубите се плащат по около 5 ст., докато намаляването им ще увеличи цената на водата до 5-7 лв. на кубик", обясни Симидчиев. След това уточни, че нивата, при които оправянето на мрежата излизало неизгодно, са различни за общините. В момента средно за страната загубите са около 70-75%, а за нормални се приемат нива от 15-20%.

Link to comment
Share on other sites

....

 

А за телефона...учудването ми беше за това как на стендбай може да изкара толкова време - какво харчене на енергия са направили, че да не се изтощи още на втората година...:confused

на снимката пише "shelf life" че е 15 години, а това е живот "на лавицата" в търговския обект :) т.е. апарата е предвиден да живее 15 години като изобщо не е включен и НЕ е в режим на стендбай, а след тва веднъж кат искашд а го ползваш имаш 10 часа разговорен режим и неуточнен брой стендбай.

Link to comment
Share on other sites

на снимката пише "shelf life" че е 15 години...

 

Абе и на мен ми се стори нещо не както трябва, ама явно тия от статията са се изгубили в превода и са го превели буквално от някой сайт като този.

Идеята явно е да снабдят с по един такъв всички японци и други като тях, живеещи в постоянни рискови условия, които да си го държат в изключено състояние в чантата им. И когато през следващите 15 години ги тресне поредното земетресение или цунами и ги затрупа нейде, да не се притесняват, че батерията на основния им телефон е разредена или ще се разреди, докато ги търсят, а да извадят тоя телефон и да са сигурни, че ще има пълен заряд.

Link to comment
Share on other sites

По повод глобите - съвсем наскоро и Близуу отнесоха 50К глоба за неспазване условията на договор и отказване да го прекратят, че искаха и неустоки :)

Link to comment
Share on other sites

 

Кой знае какво още предстои да открием...

А тука в наш'та малка стран̀ичка. както винаги си живеем нашия малък животец и приравняваме глобалните открития към тъжното наследство от миналото - имам предвид единствения коментар под статията, който незнайно защо намесва комунистите в цялата ситуация. :wacko:

 

А иначе по повод Марианската падина - наскоро попаднах на тази картинка с резолюция близо 17 000 пиксела по вертикал, която започва от 11 километра в атмосферата и завършва на 11 километра под океанското дъно и ми се видя толкова интересна, че дори си я копнах на харда за бъдещи сверки. :))

Link to comment
Share on other sites

Това е пълна глупост, както се вижда ТУК. Фейсбук участва в протестите, както пише в предната статия. Меко казано тъпо е да бъде подлаган на атаки. А тоя шопар от Мегаъплоуд верно се е олял отсЕкъде.... laughing.gif

Link to comment
Share on other sites

Връщат военното обучение

 

Пише че ще обхване тези които не са били в казарма.Аз като студент,също ли съм в това число :lol: .

Офффф, поредната ялова простотия която се мъдри, само и само да не се насочва ресурс в реални проблеми - тоест да се отчита някаква парламентарна дейност... От това, нищо няма да излезе!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Да, някой вече спомена за това днес в друга тема, но тъй като все още доста хора не са наясно какви всъщност са тези Acta, Pipa и Sopa - ето едно 10-минутно клипче, преведено на български, в което ясно се обяснява каква всъщност е далаверата на тези 3 организации.

Link to comment
Share on other sites

Колкото повече хора знаят по добре.В момента малkо са наясно за това.Но след известно време ще се говори доста... както стана с добива на шистов газ.

 

Тук е пусната петиция ... която ще се изпрати към Брюксел.

 

Така реагират политиците в Полша. dk7VI.jpg

Edited by TRIBALERO
Link to comment
Share on other sites

Ами... този малко подвежда хората, да не кажа много :) Не, че съм за закона ( даже подписах петицията ), но вижте какво казва от 2:28 до 2:52.

Всеки който знае какво е httpd-vhosts.conf и proxy, няма как да се съгласи с тези твърдения.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...