Jump to content
BulForum.com

gazara

Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    0
  • views
    6926

Модерните мъжки дрехи на градският нинджа

Sign in to follow this  
turbogazar

35 views

Нинджите се борят за оцеляването си чрез цял оръжеен арсенал от остри стоманени изделия, които изскачат последователно от разни потайни ръкави, джобове, гънки и отвори на дрехите им. Градските нинджи са нова особена порода обитатели на пъстрата милионна джунгла, които също водят съвременна битка за просъществуване, която наподобява физическата.

За целта те са принудени да заменят оръжията си с правилните мъжки дрехи, обувки и аксесоари. Оригинални обувки или кецове, дреха от качествен плат, ефектна кройка и чар изскачат последователно като аса от ръкав и обезоръжават враговете им. Кои са дрехите, които присъстват с тази цел в гардероба им и присъствието им не бива да се пренебрегва?

Елегантният “комплект”

Дори и да предпочита спортният стил, градският мъж трябва да съумее да “сглоби” елегантна визия, към която рано или късно ще се наложи да прибегне. В съвременният си вид, костюмът може да е заместен от риза и сако с панталон от тъмен деним, но той никога няма да отпадне от дрескодът на деловите събития и официалните вечери.

Препоръките за избора му също си остават класически: долният ръб на панталоните достигат горният ръб на обувката, маншетът на ризата излиза на 1.5 см. извън ръкавът на сакото, яката й се допира до реверите на сакото, а класически официалните сака са с двойно закопчаване. Вратовръзката достига коланът на панталоните, а ширината й трябва да отговаря на тази на реверите

Модата се променя непрекъснато и донякъде е личен избор, но съвременните тенденции разчитат на тънките ревери. Традиционното схващане, че елегантните обувки са от естествена кожа, продължава да е актуално. Колкото и да са качествени, еко кожата и велурът няма как да заместят красивата автентична текстура на натуралната кожа.

Деним

В категорията попадат както панталонът, така и деним якетата, които са доста актуални през последните години. Дънковата риза по-трудно се вписва в градската среда, но пък е подходяща за неделно барбекю, почивка на вилата или сред природата.

Денимът е материя с невероятна история и през десетилетията се е превърнал в емблема. Днес се открива в класически индигов нюанс, без пренебрегване на изтърканата текстура, която също е доказала безспорните си качества, превръщащи я във вечна тенденция. Модерен нюанс е оттенъкът с “мраморни” петна. Видът им напомня обезцветяване с препарат. Те са доста смел избор – мъжете, залагащи на традиционната елегантност, вероятно ще го заместят с протритият избелен деним.

Кецове 

Кецовете се открояват сред останалите мъжки обувки. Те се отличават сред маратонките и гуменките с характерната си визия, съчетаваща се еднакво добре със спортни, спортно-елегантни дрехи и дори със сако. Микс от удобство и красота, те заслужават отделна категория, а визуалните им ефекти вече са почти неизброими. 

Мъжете избират между неутрални цветове, ярки разцветки или персонализиран дизайн с надписи и рисунки. Материалите варират – кожата се редува с набук и текстил, а лачените покрития са предпочитан младежки стил. Високите кецове са по-атрактивното допълнение както за casual, така и за спортна визия. 

Спортни облекла 

Дали е екип или самостоятелно съчетание от дрехи, спортният стил е също толкова необходим в градска среда, както и костюмът. Дънките не могат да заместят спортната долница, която е по-адаптивна към движенията и към отделянето на влага, и е позната от десетилетия с неизменното си удобство. Днес тя се популяризира и под формата на клин, а късите спортни бермуди са неизменно облекло за летният сезон. 

Удобството на спортният дизайн е резултат от еластични бързосъхнещи материи, които оптимизират охлаждането на тялото, но същевременно изпаряват влагата и осигуряват приток на въздух. Облеклата се отличават и с топлоизолиращи свойства, и така поддържат максимален телесен комфорт, който ги прави предпочитано облекло не само за тренировка, но и за ежедневните градски дейности.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...