Jump to content
BulForum.com

gazara

Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    0
  • views
    6944

Здравословното отслабване – фактори и средства за трайно изгаряне на мазнини

Sign in to follow this  
turbogazar

45 views

Като здравословно отслабване медици определят редукция на телесно тегло, при която се оптимизира съотношението между мазнини, мускулна тъкан и вода, без предизвикване на стрес в тялото. По правило този процес е постепенен, а резултатите от него винаги са трайни.

Важни фактори за отслабване

Бавното отслабване оформя тялото в красиви пропорции и заслужава напълно усилията по постигането му. Огромно предимство на този стил на отнемане на тегло е, че той не е съпътстван с гладуване и че оказва ползотворен ефект върху здравето.

Основните фактори от значение за оформяне на фигурата са метаболизмът, соматотипът (тип телесна конструкция) и здравословното ни състояние в момента на диетата. Според структурата на тялото се обрисува вероятният вид на бъдещата ни вталена фигура, а здравният статут и метаболитните процеси насочва към най-подходящите средства за извайването й. При затлъстяване, постепенното лишаване от килограми е задължителна мярка, която се предприема както с естетична, така и с медицинска цел.

Препоръчителната мярка за здравословно сваляне на килограми е не повече от 2 кг. седмично. При това отслабващите трябва да са наясно от какъв тип тъкан лишават тялото си, като за целта трябва да наясно с т.нар. “проблемни зони“ в него – областите на складиране на мастна тъкан и течности, на които пухкавата несъразмерна фигура дължи видът си.

Всеки килограм е необходим по някаква причина. Създаването на балансирана среда при отнемането му е единственият здравословен начин за вталяване. Храненето има много важна роля за целта. Балансираният хранителен режим подобрява здравето, свива закръглените зони и предотвратява оформянето на нови в бъдеще.

Мастната тъкан се натрупва не само като излишък от хранителни вещества, но и като енергиен “склад“. Задържаните течности се оформят в закръглености по същите причини. Разграждането и на двете хранилища на ценни за организма вещества е здравословната грижа за него, с която мерките стават елегантни и фини. Търговската мрежа предлага огромно разнообразие от препарати за редукция на тегло. Можем ли да ги впишем в здравословната си диета?

Препарати за подобряване на метаболизъм, нервна система и общият тонус

На първо място е важно да знаем, че търговските продукти за изгаряне на мазнини са добавка. Бързото им въздействие върху мастните натрупвания без физическа активност и промяна в храненето, е мит. Те обаче действително могат да са ценен помощник в здравословното отслабване, когато са с доказан произход и съставки в чист вид. Какво съдържа полезният препарат от този тип?

 “Шестването“ на мазнини в кръвта е още по-рисков фактор за здравето от натрупването им в депа. Те са излишните мастни киселини и глицерол от енергийните складове, приети чрез храна и освободени в кръвта при сигнал за повишена необходимост от енергия. Парадоксът е, че липсата на есенциалните мазнини, участващи в изграждането на клетките и синтез на медиатори, също е рисков за здравето. Приемът на ненаситени мастни киселини разрешава този проблем.

Таблетките и сиропи за вталяване подпомагат оптимизирането на мазнините в извършването на основната им роля. Така те не се натрупват в нелицеприятни подутини и тялото остава красиво и стройно. Тези препарати съдържат и съставки с отводняваща роля, подобряващи функцията на бъбреците. Другите им предимства са детоксикиращият ефект, благотворното влияние върху нервната, сърдечносъдова и имунна система.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...