Jump to content
BulForum.com

gazara

Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    0
  • views
    6924

Маска за черни точки, която ще ви спести посещенията при козметик

turbogazar

1441 views

Смятате, че с маска за черни точки не бихте могли да решите трайно този сериозен дерматологичен проблем? Определено грешите и тук ще ви посочим защо. Черните точки, сами по себе си не биха представлявали значителна заплаха, ако не бяха предпоставка за задълбочаване на проблема, т.е. - те лесно могат да прераснат в упорито и неподдаващо се на лечение акне. Ето защо е важно да елиминираме навреме този козметичен дефект с помощта на качествена и ефективна маска.

 

Какво представляват черните точки и можем ли да се справим с тях сами?

 

Черните точки са всъщност струпване на себум, мъртви кожни клетки и замърсявания (прах, остатъци от грим и т.н.), които запушват порите на лицето. Те могат бързо да предизвикат кожни възпаления, в случай че не бъдат премахвани навреме, като именно възпаленията са сериозният проблем, а не самите точки, колкото и неприятни на вид да са те.

 

Добрата новина е, че черните точки подлежат на лечение, при това без особени усилия и влагане на значителни финансови средства. За целта е необходимо редовно и дълбоко почистване на кожата, като това включва дълбоко ексфолиране на горния дермален слой и използване на качествена натурална маска за черни точки, която да премахне наличните образувания и да предотврати появата на нови.

 

Защо маската е ценен помощник в борбата с черните точки?

 

Много грешите ако смятате, че черните петънца, които обикновено се концентрират в Т-зоната (чело, нос, брадичка) не могат да се премахнат напълно и окончателно с подходяща почистваща маска. Тук, разбира се не твърдим, че всяка маска, предлагана на пазара върши добра работа. Ефективността се определя от съставките, вложени в конкретния продукт.

 

Ако вземем за пример една наистина ефикасна маска за черни точки, каквато е маската Black Head, ще открием, че тя се базира на изцяло натурални (растителни) съставки, като едно от активните вещества в нея е бамбуковият въглен – мощно антисептично и успокояващо кожата средство, със способност да почисти кожата в дълбочина и отпуши порите, така че новият себум да може да излиза на повърхността, от където да бъде своевременно премахван, преди да е причинил сериозни кожни възпаления и акне.

 

Тази конкретна маска за черни точки е безценен помощник в борбата с мазната и склонна към поява на акне кожа по много причини. На първо място, тя е изгодно и напълно достъпно средство, което всеки може да си позволи. Маските са идеалното решение, защото са невероятно лесни за използване – просто нанасяте внимателно върху добре почистена кожа, изчаквате да изсъхнат напълно и премахвате, заедно с полепналите по нея ‘’тапи’’, които до този момент са запушвали порите, пречейки на кожата да диша.

 

С това обаче не се изчерпват полезните свойства на качествената маска за черни точки. Тя служи като превенция срещу появата на нови черни петънца, благодарение на специалните цитрусови и други екстракти, които почистват кожата в дълбочина и я регенерират, регулирайки отделянето на себум в бъдеще. С редовното използване на черната маска Black Head, ще си спестите нуждата от посещения в козметичен салон или дерматологичен кабинет, които консумират не само време, но и не малко пари. И тук, както при повечето козметични и здравословни проблеми ключът е в превенцията, а не в много по-трудното и скъпо решаване на вече възникналия проблем.0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...