Jump to content
BulForum.com
Sign in to follow this  
  • entry
    1
  • comment
    1
  • views
    16285

Защо предпочитам да пазарувам от Китай?

 

blog-0218284001431955157.jpg

Нека не се заблуждаваме – повечето магазини пазаруват от Китай и препродават с огромна надценка. Ако някой все още не се е убедил в това твърдение, нека си избере продукт от български онлайн магазин и после да потърси същия продукт в китайски сайт.

 

Пазаруването от Китай има своите предимства и недостатъци. Ниските и изгодни цени, разбира се, са от първостепенно значение, както и голямото разнообразие от продукти в различни цветове, модели, материи и търговски марки. По-нетърпеливите изтъкват като недостатък дългото време за доставка, но бихте могли да погледнете ситуацията под друг ъгъл – в развитите европейски страни е всеобща практика да не се пазарува за настоящия, а за предстоящия сезон (например лятото се купуват зимни дрехи и ботуши, а зимата - летни дрехи и аксесоари), тъй като това е изключително изгодно от финансова гледна точка. Защо трябва да чакате да стане топло, за да се сетите, че ви трябват летни роклички, сандали или бански за морето? Може да проявите малко далновидност, която ще ви спести доста пари - вместо да хукнете по магазините в последния момент и да плащате тройно или четворно по-висока цена от реалната, поръчвайте всичко необходимо по-рано. Тогава времето за доставка няма да бъде от такова значение.

 

Основен недостатък при онлайн пазаруването е невъзможността да се изпробва продукта. Повечето хора предпочитат да пробват стоката преди закупуването и не се доверяват на онлайн продуктите. Винаги съществува риск да купите нещо, което в последствие да се окаже със заводски дефект или повредено, без значение дали сте го купили онлайн или не.

 

При дрехите и обувките също се получават разминавания, които се дължат на различните системи за оразмеряване в Европа и Китай. Този проблем лесно може да бъде преодолян с петминутно търсене в интернет. Намерете сравнителна таблица Европа-Китай-сантиметри за размерите, които ви интересуват, премерете собствените си размери и сравнете с таблицата. В много от случаите китайските търговци представят своите модели в американски размери, чийто европейски аналог ще откриете още по-лесно. Повечето търговци също прилагат сравнителни таблици с размери в сантиметри за всеки конкретен продукт, затова винаги проверявайте преди да поръчате.

 

На тези, които са на мнение, че в китайските сайтове предлагат само „евтини боклуци с ниско качество”, ще предложа да се огледат в дома си например и да видят колко от нещата им са произведени в Китай. А по въпроса за качеството – всеки получава това, за което е платил. Има продукти, които изглеждат по еднакъв начин, но с голяма разлика в цената – съответно и в качеството. Ако търсите по-добро качество, ще трябва да платите повече; а в случай че само цената е от значение, не би трябвало да се оплаквате от качеството.1 Comment


Recommended Comments

Това за номерацията е пълна глупост. Дори ползвайки само европейската, номерата варират в много широки граници между марките. Ето пример - купих си кецове lonsdale 43 номер - малки са ми и кецове lee cooper 43 номер, които пък са ми големи. Изобщо, за нищо не стават тия номера.

Share this comment


Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...