Jump to contentPhoto
- - - - -

Маска за черни точки, която ще ви спести посещенията при козметик

Posted by turbogazar , 05 October 2017 · 1249 views

Смятате, че с маска за черни точки не бихте могли да решите трайно този сериозен дерматологичен проблем? Определено грешите и тук ще ви посочим защо. Черните точки, сами по себе си не биха представлявали значителна заплаха, ако не бяха предпоставка за задълбочаване на проблема, т.е. - те лесно могат да прераснат в упорито и неподдаващо се на лечение акне. Ето защо е важно да елиминираме навреме този козметичен дефект с помощта на качествена и ефективна маска.

 

Какво представляват черните точки и можем ли да се справим с тях сами?

 

Черните точки са всъщност струпване на себум, мъртви кожни клетки и замърсявания (прах, остатъци от грим и т.н.), които запушват порите на лицето. Те могат бързо да предизвикат кожни възпаления, в случай че не бъдат премахвани навреме, като именно възпаленията са сериозният проблем, а не самите точки, колкото и неприятни на вид да са те.

 

Добрата новина е, че черните точки подлежат на лечение, при това без особени усилия и влагане на значителни финансови средства. За целта е необходимо редовно и дълбоко почистване на кожата, като това включва дълбоко ексфолиране на горния дермален слой и използване на качествена натурална маска за черни точки, която да премахне наличните образувания и да предотврати появата на нови.

 

Защо маската е ценен помощник в борбата с черните точки?

 

Много грешите ако смятате, че черните петънца, които обикновено се концентрират в Т-зоната (чело, нос, брадичка) не могат да се премахнат напълно и окончателно с подходяща почистваща маска. Тук, разбира се не твърдим, че всяка маска, предлагана на пазара върши добра работа. Ефективността се определя от съставките, вложени в конкретния продукт.

 

Ако вземем за пример една наистина ефикасна маска за черни точки, каквато е маската Black Head, ще открием, че тя се базира на изцяло натурални (растителни) съставки, като едно от активните вещества в нея е бамбуковият въглен – мощно антисептично и успокояващо кожата средство, със способност да почисти кожата в дълбочина и отпуши порите, така че новият себум да може да излиза на повърхността, от където да бъде своевременно премахван, преди да е причинил сериозни кожни възпаления и акне.

 

Тази конкретна маска за черни точки е безценен помощник в борбата с мазната и склонна към поява на акне кожа по много причини. На първо място, тя е изгодно и напълно достъпно средство, което всеки може да си позволи. Маските са идеалното решение, защото са невероятно лесни за използване – просто нанасяте внимателно върху добре почистена кожа, изчаквате да изсъхнат напълно и премахвате, заедно с полепналите по нея ‘’тапи’’, които до този момент са запушвали порите, пречейки на кожата да диша.

 

С това обаче не се изчерпват полезните свойства на качествената маска за черни точки. Тя служи като превенция срещу появата на нови черни петънца, благодарение на специалните цитрусови и други екстракти, които почистват кожата в дълбочина и я регенерират, регулирайки отделянето на себум в бъдеще. С редовното използване на черната маска Black Head, ще си спестите нуждата от посещения в козметичен салон или дерматологичен кабинет, които консумират не само време, но и не малко пари. И тук, както при повечето козметични и здравословни проблеми ключът е в превенцията, а не в много по-трудното и скъпо решаване на вече възникналия проблем.