Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
  • Posts

    10079
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

2766 profile views

tedy's Achievements

Jedi Master

Jedi Master (9/9)

  1. На живо. Нова няма предавания, които да ме интересуват особено да следя на запис.
  2. Това не е винаги, понякога е Ок и няма разминаване. Като го засека пак, трябва да видя на втория "телевизор" (компютъра с Kodi) дали го има същото.
  3. От бая време при каналите на Нова има гадно разминаване между звук и картина. Само при мен ли е това? С приемник съм, 5хх нещо си беше май. Само при каналите на Нова. Съпорт на практика няма, затова не съм си губил и времето с тях.
  4. Аз пък съм абонат от около 2016та, вече 7 години, и захранването на медиа конвертора, а и други захранвания, никога не са ми горели или нещо такова. Май само веднъж на една камера преди време смених един 5 волтов двулевов боклук. Всичко в нас е след упс-и, по-важните неща са след онлайн такъв.
  5. Откъде да го имам, този го взех от тях, а те съпорт почти нямат на практика. Това са 175 лв. Явно ще е мъка оправията на ситуацията, но засега проблемът се появява наистина след повече от 10 часа. Сутрин след вечер, не се появява. Друг проблем има обаче и тогава - първото натискане на Ок не работи, трябва втори път за да тръгне телевизията. Все едно дистанционното е влязло в някакъв сейвинг режим и първото натискане просто го "събужда" или не знам.
  6. Не, телевизорите които имам не показват такива неща. Проблемът се появява по мои наблюдения ако по-дълго време е бил изключен телевизора. От вечерта до сутринта примерно, няма проблем, не знам точно колко часа трябва да са минали. Вариант е с универсалното дистанционно което имам, командеано с апп, в апп-а мога да създавам рутинни действия изпълняващи се автоматично, на всеки няколко часа да "натиска" бутон все едно от дистанционното, да симулира активност - команда която реално няма нвкакво видимо изражение (някой от цветните бутони), за да не се гаси изобщо. Но това ще го пробвам някой път. Скрийнсейвър от декодера е изключено още от началото.
  7. Проблемите с тъпия декодер се завърнаха. Пускането на телевизора и телевизията отново е истинско мъчение. No signal при пускане, по няколко пъти трябва да спирам и пускам телевизора, да натискам бутони на дистанционното на декодера, и по някое време се появява образ :@. Вече не се трае.
  8. Може по някое време да го погледна пак. Между другото погледнах някои саундбарове и нещо не съм очарован. Разни по около 200 лв гледам в списъка с декоири, не пише да поддържат dts, поддържат аац, мп3, вав, флак, и още някои, но не и дтс. Майната му, или ръчно ще оправя филмите, или ще видя пак плекс. Мерси.
  9. @w00x, плекс съм го пробвал преди години, видя ми се много тежко и странно нещо и не го харесах, предвид че харесвам по-простите неща като Сервио. Филми доста рядко се гледат през мрежата, не ми се иска да товаря и сървъра си с Плекс. Тоя плекс не беше ли и той DLNA вътрешно и се инсталира и сървър, и на самия телевизор? Може би и санудбар няма да купувам, освен ако беше 50-100 лв и даваше по-добър звук от на телевизора (който има учудващо добър такъв), а по-скоро ще обработя филмите, дори да не е преди самото гледане, малко по малко, те са ми само стотина. Командата за целта е една с ffmpeg, щото примерно с Handbrake не видях как може да се зададе да копира видеото и да обърне само аудиото.
  10. Опцията на моето Сервио за транскодинг нещо не работи. Сигурно защото е някаква по-стара версия, има само един профил LG TV/player, и не работи транскодинга. Предполагам трябва за конкретния ТВ да има профил с това какви кодеци поддържа (или версията на WebOS), но не ми се занимава сега да ъпдейтвам сервиото. Пробвах с един филм, за няколко минути транскодирах ръчно аудиото до МП3 и си бачка. Та или ще видя за саундбарове, или просто преди да се гледа някой филм, ще го пускам да се прекодира аудиото (видеото се копира unchanged) за 4-5 минути колкото е скоростта на харддиска там.. и готово. Да пукнат дано с тия тъпи лицензи, dts-и и глупости вече. Освен да видя и дали може да се инсталира някакво приложение на самия ТВ с тоя web os.
  11. Значи да, от длна сървъра (сервио ползвам) ще видя какви опции има за прекодиране само на аудиото в реално време. Препоръчайте саундбар, сигурно се свързва по хдми. Да е сравнително евтин , не се търси особено качество. Последен вариант да прекосирам филмите. Външен плеър не е опция.
  12. Какви са възможностите на LG телевизор модел 2022 да има звук от DTS през вградения DLNA плеър? Повечето филми от мрежата ми нямат звук заради това че са с DTS аудио. Това eARC ли какво е, ако купя някакъв външен саундбар някакъв с дтс декодер? Не ми се взима и борави с външен плеър/сеттопбокс само за филмите от мрежата или да транскодирам всички филми с друг аудио кодек (ac3 се плейва, предполагам и мп3). Не ме интересува surround и т.н., само стерео.
  13. Т.е. в стандартния портал на тиви, няма нещо което да ме притеснява на 24 кадъра примерно.. Или дори това на 60 не би трябвало, във всички случаи ще има може би леко разваляне от прехода между 24->50, и 60->50 Hz, но нищо фрапантно?! Този НАСА го нямам, явно е в по-скъпите планове. И днес проблеми няма, освен нуждата да се натиска ОК след пускане на телевизора след по-голяма пауза, но това ще се преживее, то е нищо на фона на другите проблеми, които имаше при активирано 24/50/60.
  14. Айде да кажа и нещо малко по-полезно в темата от последните неща, надявам се полезно за някого в бъдеще. Това, което изглежда стабилизира (засега поне) проблемите при пускане на телевизора, е изключване на опцията за автоматично синхронизиране на кадрите, която беше посочена в един от линковете нагоре, че трябва да се даде на 24/50/60. Като я disable-нах, засега при пускане всичко изглежда наред - при пускане на ТВ след по-дълго време, приемника остава в home скрийна на Всички и с един Ок тръгва. При по-кратко спиране, продължава последно каквото е гледано, защото съм изключил react to HDMI events на off/disabled. Опцията за видеоизхода на 1080p/50hz се оказа достатъчна всичко да е мазно. Иначе имаше всякакви проблеми при пускане - черен екран на телевизията (но не и на менютата), забавяне на картината с много време и през това време дава No signal телевизора, или просто е no-signal безкрайно, и трябваше или да го ребуутна или да извадя и вкарвам hdmi кабела, и други подобни щуротии, което беше досадно до смърт.
  15. Хаби трафик, аз лично не обичам ако не гледам ТВ примерно по цял ден, да ми точи едни 20 мегабита, какъвто ще да е интернета. Освен това нали се гаси сам след 4-5 часа неактивност?! Как да не ги спирате като те сами ще се спират нощем. Не е до пестене на ток в случая. Относно подмяната, главоболието ще е голямо предвид почти липсата на съпорт от тяхна страна. Вече почти съжалявам, но просто исках да разкарам А1, не им ползвам интернета. На мейла си от оня ден, още няма отговор, каква изненада! Иначе заредих от главното меню след ребуут, Portal 1 (имаше избор, другото беше Embedded), и сега при смяна на каналите си има винаги в инфо лентата текущата и следваща програма, но пак само 237 канала присъстват.
×
×
  • Create New...