За медиците ни в Либия Как да помогнем
Posted 06 May 2004 - 11:19
За момента не са ясни мотивите за това решение. Според либийската практика, те трябва да бъдат публикувани писмено, един месец след произнасяне на съдебното решение.
Пратеникът на БНР в Бенгази описва като изключително тягосна атмосферата в залата на фона на радващите и прегръщащи се родители на заразени деца.
В същото време офицерите, които са изтезавали сънародниците ни в опитите да изтръгнат самопризнания, както и либийските медици, обвинени в небрежност, бяха оправдани.
Това решение не е окончателно, има още една съдебна инстанция – Върховният съд в Триполи, като защитата на нашите медици адвокатите Бизанти и Ялнъзов заявиха, че ще обжалват моментално произнесените присъди.
ПРЕДИ ЗАСЕДАНИЕТО
Пред съдебната зала в се провежда демонстрация на родители със заразени със СПИН деца, предаде пратеникът на БНР в либийския град.
Болните деца са наредени пред съда в жива верига и държат плакати с надписи ••“Благодарим ви за СПИН-а”, “Искаме справедливост” и “Либия е за мир в света”.••
Родителите заявиха пред БНР, че искат да стане ясно кой е виновен за тяхната трагедия и че ако това са българите, то те трябва да бъдат обесени.
Родителите казаха още, че държавата не им помага достатъчно и не осигурява ефективни лекарства за болните деца.
Те добавиха, че разпитат Европейският съюз да им помогне за доброто лечение на децата.
Днес за 19-ти път
Очаквахме, че на 15 април 18-то заседание ще е последно и Здравко Георгиев, Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова ще чуят присъдите си – каквито и да са те.
Тогава съдът отложи произнасянето им. За днес - Гергьовден – ден на храбростта и един от най-тачените наши празници.
Днес пак чакаме и се надяваме да разберем решението на съдебния състав, а междувременно през тези двайсет и няколко дни от последното заседание се случиха важни събития.
Хора от цяла България изпратиха над 700 хиляди писма със своя глас за невинноста на медиците ни.
Либийският ръководител Муамар Кадафи по време на историческото си посещение в Брюксел посочи, че отлагането на произнасянето на присъдите е само в полза на подсъдимите ни сънародници.
Видни експерти и наблюдатели прогнозираха, че Либия ще иска “да излезе от блатото на този процес”.
Европолитици заявиха в прав текст, че очакват освобождаване на българите.
Какво значи това? Значи ли, че за първи път ще усетим смисъла на НАТО и Либия ще е следващия Ирак? Или върховния съд ще вземе друго решение? Само времето ще покаже.
Other Replies To This Topic
Posted 10 August 2007 - 01:05
liquid, on Aug 7 2007, 17:45, said:
raptor2721, on Aug 7 2007, 20:51, said:
"Невъзможно е да се определи дълбочината на гьола преди да се падне в него. "
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.
Мненията са като задниците. Всички ги имаме, но не винаги е уместно да ги показваме.
Posted 10 August 2007 - 07:28
1. За господина, който нямал опит - това дете обиколи Европа, давайки пресконференции и интервюта пред кого ли не. Между другото - обиколи Европа на държавни разноски. Между другото - в 99% от интервютата си се постара с всички сили да изгради на Родината си имидж на втори Афганистан, направо на една втора Либия... Така че - хайде не го изкарвайте невинно агънце, излъгано от голямата лоша журналистка... Достатъчно опит е натрупал с журналисти. Именно поради активните му медийни изяви са го потърсили за интервю... Ако Вие не сте следили изявите му и живеете в неведение за подвизите му - Ваш проблем. Информирайте се преди да заемате позиция.
2. Моите уважения, но предаването 150 на БНР не може да се нарече "недоброжелателна жълта журналистика" по никой начин... Тоест - може (всичко е възможно), но само от човек, който изобщо никога през живота си не го е слушал. Има авторитет граден с десетилетия - от времето когато Вие (или дори Вашата майка) още сте си играли с кукли - и одавна е станало институция в радио журналистиката (и не само) . Не така стоят нещата с вестниците в които се подвизава Вашият любим г-н Г. Неделчев... Ако той Ви е еталона за журналистика - от многото взиране в жълтото всичко ви се привижда в този отенък. Препоръчвам Ви да поразширите кръга на журанлистическите си източници - не всичко е НоваТв, бТВ, "Стандарт", "Труд", "24 часа", "Монитор" и Тв СКАТ(ology)... Това ще Ви оправи не само вкуса в устата, но и ще Ви покаже и останалите цветове от спектъра, освен жълтия.
Posted 07 October 2007 - 19:43
Пък и какво значи, че някой си там поискал някакво си обезщетение? Официално ли го е направил, съдебен иск има ли?
Posted 08 October 2007 - 06:59
Сега остава да ми обясните и как Стависки също трябва да го оставят на мира - поутрепал там някакви младежи, голяма работа, той е национална гордост, трябва да му платят обещетение за психическата травма, дето са му я причинили тия неразумни младежди, дето са се хвърлили върху Хамъра му с превишена скорост при това... А някои искат да го съдят, ебати наглите типове, а? Как мислите вие? Я споделете с нас... и не бързайте - види се бавно мислите, спокойно - след месец, два, три - споделете... ние ще почакаме да формулирате що годе смислено изказване... На такъв тип ми приличате...
Posted 08 October 2007 - 07:57
1. Заблудата, че личният напредък се постига чрез потъпкване на другите.
2. Склонността да се тревожим за неща, които не могат да бъдат променени или поправени.
3. Твърдението, че нещо е невъзможно, защото ние не сме способни да го направим.
4. Отказът да оставим настрана дребнавите си предпочитания.
5. Пренебрежението към развитието и усъвършенстването на духа и липсата на навика да четем и да учим.
6. Опитите да натрапваме на другите своите убеждения и своя начин на живот.
Posted 08 October 2007 - 09:42
////
____
........That`s me! Мненията са като задниците. Всички ги имаме, но не винаги е уместно да ги показваме.
Училището е слънце, но ние искаме сянка, училището е злато, но ние не сме алчни, училището е прозорец към света, но ние сме възпитани и минаваме през вратата.
Posted 10 October 2007 - 21:46
Не знам тия хора се самозабравиха, ми нали Ес ги освободи, да не бяха подписали да видим къде щяха да се сега. И най-интересното е, че Ашраф излезе по-голям българин от тия сестри. Те си мислят, че цяла Европа им е длъжна, вместо те да се чувстват длъжни да са благодарни
Posted 10 October 2007 - 22:30
Морален тероризъм е, когато човек с две висши образования е принуден да рови в кофите за боклук, за да има какво да яде.
Щом си решил да вървиш до края, върви сам. И не викай никого със себе си.

Posted 18 November 2007 - 17:58
ov3rm4n, on Oct 8 2007, 06:59, said:
Сега остава да ми обясните и как Стависки също трябва да го оставят на мира - поутрепал там някакви младежи, голяма работа, той е национална гордост, трябва да му платят обещетение за психическата травма, дето са му я причинили тия неразумни младежди, дето са се хвърлили върху Хамъра му с превишена скорост при това... А някои искат да го съдят, ебати наглите типове, а? Как мислите вие? Я споделете с нас... и не бързайте - види се бавно мислите, спокойно - след месец, два, три - споделете... ние ще почакаме да формулирате що годе смислено изказване... На такъв тип ми приличате...
Както и предполагах, поредния празнодумец с големите претенции
ov3rm4n, on Aug 10 2007, 07:28, said:
Та не знаех, че има срок за писане, отговаряне и прочие. Кофти дивиденти се опитваш да черпиш. Това, че съм застъпник на медиците е поредното Ви мисловно недоразумение. Чак когато има съдебен иск, тогава ще бъдем от едната страна на барикадата с негативните мнения. До тогава обаче коментирането на нещо подобно ми се струва безсмислено. Нима това бе толкова трудно за разбиране от вашия мироглед?
Това за Стависки вече ме накара да се замисля с коя точно част на тялото го измислихте и как точно го свързахте с мен

Sign In
Register
Help

MultiQuote