Jump to content


Photo

Тайната на дюнер-кебапа?


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 TheHardBoy

TheHardBoy

    Новобранец

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 28 May 2007 - 04:12

Мислех си знае ли някой, и ако знае - да сподели, моля, каква е тайната на дюнер-кебапа? Имам предвид конкретно пилешкия дюнер. Как става толкова вкусен? Аз, като си пека месо вкъщи не мога да докарам такъв вкус. Знам, че има подправки някакви, които се слагат, но какви точно? Как се приготвя маринатата за месото? Айде, който знае - моля да пише!

#2 alchemy

alchemy

    ***

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2786 posts

Posted 28 May 2007 - 16:07

На дюнера тайната му е в соса. В нашия форум тайната я поразбули @cheese в този пост. Аз продължавам да го доразвивам и в даден момент (когато преценя, че е поне 99% идентичен с оригиналния) ще постна моя вариант.

...тия работи дет аз не ги знам никой не ги знае, щото аз знам всичко. така твърдят другите, не аз, щото съм и скромен, колкото съм и хубав.


Ходенето всъщност е поредица овладени падания напред.

#3 Zingam

Zingam

    Дървен Философ

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1237 posts

Posted 28 May 2007 - 16:52

В Германия доста често съм ял дюнер кебап, който няма нищо общо с лайната, които продават тук!!! Веднъж направих глупостта да ям такова произведение от реномирана нашенска верига - хем ми стана лошо, хем беше отвратително, хем никакво месо нямаше в него!
- Дядо, к'во е т'ва? ------> Член съм на форума от Декемврий 2001-ва. Кой ми открадна близо две години? :)
- Сини сливи.
- Що са червени?
- Щот' са зелени.


#4 OutSider

OutSider

    Депутат

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2194 posts

Posted 28 May 2007 - 16:54

Не съм напълно съгласен важна е и марината в която се държи месото,иначе тайната на дюнерите на аладин наистина е в соса за мен но на тия до халите е в месото :) просто като мина покрай дюнерите месото ухае прекрасно :D

#5 asd

asd

    Депутат

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2570 posts

Posted 28 May 2007 - 16:57

Тайната е във всички съставки.А и да не говорим,че наще дюнери,които продават тук нямат нищо общо с истинските турски дюнери :)
Мек за сички-аз съм аут :D:D:D

#6 Vendettist

Vendettist

    Гуру

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 553 posts

Posted 28 May 2007 - 18:10

Незнам...май май никой не се замисля като поства....Дюнета във вида му който е в БГ е така наречения Арабски дюнер...И си е баш сътщия.Дюнера който ядох в Истанбул,ядох на 3 места,беше леко казано безвкусен и определено малък! Дюнери който правят в западна европа Америка и тн е по тяхен собствен си модел,но те струват много и вкуса им е коренно различен от всеки друг. А за тайната на вкуса на месото е в подправките и марината,имам познат който работи там ще го поразпитам и ще ви пиша:) айде със здраве!

#7 OutSider

OutSider

    Депутат

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2194 posts

Posted 31 May 2007 - 12:31

Порциите най-често са 1/2хляб или цял хляб поне в Бурса е така имаха навика да ръгат само месо но слагат вече и други неща но истината се крие в Искендер кебап тва си е варианта на дюнера в чиния мен много ми хареса :) и доста наяжда,а иначе наистина ако подбараш рецептата за марината кажи :)

#8 Eagle

Eagle

    Гуру

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 524 posts

Posted 18 June 2007 - 01:13

В Германия доста често съм ял дюнер кебап, който няма нищо общо с лайната, които продават тук!!! Веднъж направих глупостта да ям такова произведение от реномирана нашенска верига - хем ми стана лошо, хем беше отвратително, хем никакво месо нямаше в него!

Много си прав човече.
Аз също съм ял в Германия, добри са там ги правят предимно турци и са с много месо и лук без прословутите картофи с които пълнят нашенският дюнер.
Ял съм и в Испания много месо домати и зеле/няма картофи/.
Ял съм и в Гърция, там ми харесаха наи _много Цяло шишче месо/сувлаки/ с картофи, но соса е мама мия ,не знам точно какво съдържа, но има вкус на горчица и още нещо .Не е като нашият ,които според мен съдържа кисело мляко и чесън на прах и има отвратителен вкус.
Както виждате всяка държава има различни дюнери и различни вкусове и които не е опитал другите си мисли че нашите са върха на сладоледа
Дано ви се удаде възможност да излезнете из Европата за да видите, че нашите са жалка имитация на Дюнер
Дано съм бил полезен

Edited by Eagle, 18 June 2007 - 01:24.


#9 Slain

Slain

    zzzzzzzzzzzz

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2933 posts

Posted 18 June 2007 - 02:53

бе на морето правят много добри дюнери

а за другите държави-доста цигани правят дюнери там ;)


#10 Eagle

Eagle

    Гуру

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 524 posts

Posted 18 June 2007 - 03:17

а за другите държави-доста цигани правят дюнери там ;)

Това за циганите ме уби. :blink:
Да не си ходил та знаеш. :)
Или просто си чешиш пръстите и трупаш постове :bgrin:
Аз специално в Гърция не съм видял такивал.Там гърци съм виждал.
В Испания, някакви индиици и араби продават, но чак пък цигани не съм зърнал.
Не, че нямат такива ,но са много мърэеливи и събират само старо желязо.

#11 Gozbata

Gozbata

    Новобранец

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 06 February 2014 - 16:42

Дюнерът е традиционна турска питка (от турски döner kebap) пълна с месо, в повечето случаи агнешко, но и много често телешко или пилешко. Гърците имат свой вариант на дюнер наречен гиро (gyro), а арабите шаварма (shawarma). В българия дюнерът е смес между всички изброени по-горе и нашата традиционна кухня, което прави българският дюнер страхотно вкусен и неповторим. Рецепта за дюнер вижте тук


Edited by Gozbata, 06 February 2014 - 16:44.

Много и интересни рецепти на Гозбата. За фитнес съвети на английски-Workouts


#12 RaptoR

RaptoR

    Патриот

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 19349 posts

Posted 06 February 2014 - 20:52

СТОП! Я моля поясни, как е ТУРСКА тая питка по-точно? В смисъл скрий си упътването, ползвай Гугъл и помисли как ще отговориш. 


B U L F O R U M POLICE
КУРАЖ ДРУЖИНА ВЯРНА СГОВОРНА - НИЙ НЕ СМЕ ВЕЧЕ РАЯ ПОКОРНА
THE ONLY THING NECESSARY FOR THE TRIUMPH OF EVIL IS FOR GOOD MEN TO DO NOTHING
We're machines...just like everything else in Nature
Вода не утоляет жажды. Я попробовал ... однажды
Коалиция анти-чалга

#13 kukuruz

kukuruz

    Майстор

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 394 posts

Posted 06 February 2014 - 22:48

Gozbata , не ти работи линка. Sent from my iPhone using Tapatalk

#14 Gozbata

Gozbata

    Новобранец

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 07 February 2014 - 00:12

СТОП! Я моля поясни, как е ТУРСКА тая питка по-точно? В смисъл скрий си упътването, ползвай Гугъл и помисли как ще отговориш.

Дюнер кебаб е месото, което турците използват и слагат в тънък хляб обиkновено - лаваш (Lavash)

или пита( Pita bread). Лавашът е тънък и мек хляб произлиза от Армения и се използва най-често в Турция и Иран за направата съответно на дюнер и шаварма. Пита е гръцкият вариант на лаваш!


Edited by Gozbata, 07 February 2014 - 00:15.

Много и интересни рецепти на Гозбата. За фитнес съвети на английски-Workouts


#15 maistor

maistor

    Майстор

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 268 posts

Posted 07 February 2014 - 22:17

Няма ли сурово яйце...аладинския сос не става !






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users